Tapparan tähtihankinta iski helpottavan osuman tutussa hallissa

Markus Nenonen iski tiistaina ensimmäisen maalinsa Tappara-paidassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Helmikuun alkupuolella Sportista Tapparaan siirtynyt Markus Nenonen teki tiistaina paluun vanhaan kotikaupunkiinsa, kun kirvesrinnat vierailivat Vaasassa. Paluu Kuparisaareen oli onnistunut monessakin mielessä

– Tuli avausmaali Tapparassa ja voitto kotiin, niin se oli kieltämättä hieno paluu, Nenonen fiilisteli Tapparan 3-2-voiton jälkeen.

Loistavana maalintekijänä tunnettu Nenonen ehti pelata Tapparassa neljä ottelua ilman maaleja, joten avauskihaus tuli kreivin aikaan. Viides maaliton peli olisi voinut tehdä lisää hallaa pääkopalle. Nenonen kun hankittiin Tapparaan tekemään maaleja.

– En ole ottanut paineita maalinteosta. Joku viisas koutsi sanoi joskus, että niin kauan kun pääsee paikoille, niin kaikki on hyvin. Olen luottanut siihen, että avausmaali tulee ennemmin tai myöhemmin.

Miehen maali ei ollut perinteistä Nenosta, sillä tiukan rannarin sijaan hyökkääjä ohitti Sport-vahti Jonathan Iilahden löysällä rystyroiskaisulla. Vanhan  joukkuekaverin heikkoudet olivat ilmeisesti muistissa?

– En sanoisi, että rystyroiskaisut ovat Iilahden heikkoutta. Siinä osui vain kaikki kohdalleen, ja kiekko pomppi tuurilla jäitä pitkin maaliin, Nenonen tokaisi.

Sportilla ei ole enää panosta tämän kauden peleihin, ja joukkueen kausi päättyy runkosarjaan maaliskuussa. Tappara sen sijaan lähtee kannujahtiin pudotuspeleihin, mikä on Nenoselle tuttua puuhaa JYPin paidasta. Kaksi viimeistä mestaruutta vienyt Tappara on korkealla kevään peleissä, mutta suurimmasta mestarisuosikista ei voi puhua. Vaikka Nenonen tämän tietäisikin, ei hän suostu sitä myöntämään.

– En ole ehtinyt miettiä tuollaisia asioita, Tappara-laituri naureskeli.

– Mutta voittamaan me lähdemme niin kuin kaikki muutkin. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä jatkamaan kautta pudotuspeleissä, kun kausi Sportissa meni niin kuin meni...

Nenonen oli Sportissa suurimpia tähtiä, kun taas Tapparassa hän on yksi monista laadukkaista hyökkääjistä. Erilainen rooli ja asema eivät miestä kuitenkaan huoleta.

– Koen sen niin, että kilpailu pelipaikoista on vaan hyvästä. Täytyy joka päivä olla parhaimmillaan, eikä saa tulla mitään ohipelejä.

Nenonen nousi Vaasassa tähtitason pelaajaksi, ja tänä päivänä hän on koko sarjan pelätyimpiä maalintekijöitä. Siirto Tapparaan ei tullut yllätyksenä, mutta sopimuksen pituus jätti hieman arvailujen varaa: Nenonen solmi kirvesrintoihin vain loppukauden mittaisen sopimuksen, joten matka jatkunee ensi kaudeksi muualle?

– Ei vielä paljasteta kaikkea, Nenonen totesi odotetusti.

Onko ensi kauden seura kuitenkin jo tiedossa?

– Voi olla, en viitsi hirveästi avata asiaa, Nenonen naureskeli loppuun.

ELMO-lehden tietojen mukaan Nenonen pelaa ensi kaudella Hämeenlinnassa.