Katso otteluohjelma: Näin pelataan olympiaturnauksessa –  onko tiukassa aikataulussa Suomen etu?

Näin pelataan miesten olympiaturnauksessa.

Olympialaisten jääkiekon otteluohjelma on perinteisesti tiukka, ja Pyeonchangissakin joukkueet huhkivat reilussa viikossa koko rupeaman läpi.

Suomi pelaa ensimmäisen alkusarjan ottelunsa torstaina 15. helmikuuta. Jos Leijonat pelaavat kultamitalipelissä, käydään se jo 25. helmikuuta.

Tiukassa aikataulussa voisi olla Suomelle jopa selkeää etua. Joukkue on ehtinyt jo hioutumaan yhteen.

– Puolet olympiajoukkueestamme on jo harjoitellut yhdessä viikon verran. Lisäksi pelien alkamiseen on vielä aikaa ja ehdimme ajaa sisään tarvittavia juttuja, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki vakuutteli Leijonien keskiviikkoisessa lähtöinfossa.

Valtaosa Leijonien pelaajista on tuttuja jo kauden maajoukkueturnauksista. Olympiajoukkueeseen valittiin neljä sellaista pelaajaa, joita ei tällä kaudella ole A-maajoukkueessa nähty: Juuso Hietanen ja Tommi Kivistö sekä hyökkääjät Oskar Osala ja Joonas Enlund.

Marjamäen mukaan pelityyli on siis pelaajille hyvin jo tuttua.

– Pyrimme siihen, mitä pelimme oli Karjala-turnauksessa syksyllä. Avainsanat ovat yhteistyö, pelikuri ja pelinopeus. Pelinopeudesta on paljon puhuttu, sitä pitää olla hyökkäys- ja puolustussuuntaan, Marjamäki sanoi.