München voitti, HIFK:lla hankala tilanne

Aika vuori jäi HIFK:lle kiivettäväksi CHL:ssä, kun Red Bull München voitti sen 4-1. Viikonlopun pelit tuottivat vain yhden pisteen kuudesta. Jatkoon pääsy vaatii ensi viikonlopun peleistä voittoja niin Brynäsistä kuin Münchenistä.

HIFK sai otteluun todellisen salama-alun, kun Juha-Pekka Haataja teki ylivoimasta maalin vain tasan minuutin pelin jälkeen. Jason Jaffray oli ehtinyt istua jäähyään vain viisi sekuntia.

Mutta siihen HIFK:n ilonhetket jäivätkin. Konrad Abeltshauser tasoitti vielä ensimmäisen erän aikana. Toista erää oli pelattu vain vajaat kaksi minuuttia, kun HIFK oli kahden miehen alivoimalla. Ensin Haataja ja siten Micke Åsten ottivat minuutit. Saksalaiset käyttivät hyvin tilanteen ja Derek Joslin teki ottelun voittomaalin. Åsten lensi vielä erässä ulos yhdessä Münchenin Ryan Buttonin kanssa, ja loppupuolella Books Macek teki kotijoukkueen kolmannen maalin.

Niklas Bäckström oli aloittanut HIFK:n maalissa, mutta Atte Engren tuli hänen tilalleen kolmanteen. Erä oli hyvin rikkonainen lukuisten jäähyjen takia. Aivan pelin lopussa Jonathan Matsumoto osui HIFK:n ollessa taas kahden vajaalla. Juha Jääskä ja Ville Varakas istuivat jäähyllä. Jääskä sai ison rangaistuksen selästä taklaamisesta.

HIFK sai ottelussa yhteensä 62 jäähyminuuttia, joista 50 oli kahdesta isosta rangaistuksesta. Münchenillä niitä oli yksi ja minuutteja yhteensä 33.

München voitti selvästi laukaukset, kun se ampui 51 kertaa, joista 32 oli kohti maalia. HIFK ampui vastaavasti 39 kertaa ja 21 kohti maalia.

Brynäs IF voitti lohkon toisessa ottelussa puolalaisen Comarch Cracovian peräti 8-0. Odotetusti Cracovia on lohkon ”heittopussi”. HIFK kohtaa se lokakuussa, joten ensin viikonlopun kotiottelut ensin Brynäsiä ja sitten Müncheniä vastaan ovat ratkaisevia.