Moni jäi nuolemaan näppejään – kahden NHL-ottelun liput menivät viidessä minuutissa

"Verkkokaupassa on juuri nyt paljon asiakkaita. Arvioitujonotusaika: 0–30 min."

Tuhannet suomalaiset NHL-kiekon ystävät törmäsivät maanantaiaamuna samaan ilmoitukseen. Sangen moni joutui myös pettymään, vaikka oli varautunut tarkoin, kirjautunut hyvissä ajoin lippuja kaupanneen Tickemasterin sivuille ja suoriutunut myös testistä, jolla varmistettiin, ettei lippuja hamstraamassa ollut robotti.

Näin kävi monelle. Moni taisi ajatella, että NHL:ään olisi helpompi päästä pelaajana kuin Suomessa pelattavaan NHL:n Global Seriesin otteluihin katsojana. Lohduttaa se tai ei, niin lehtereille on silti lyhyempi ja helpompi tie.

Aleksander Barkovin johtaman Florida Panthersin ja Patrik Laineen sekä Joel Armian edustaman Winnipeg Jetsin NHLottelujen liputt saivat  kiekkokansan koneiden ääreen kello yhdeksältä.

Marraskuussa Helsingissä pelattavien NHL-otteluiden liput varattiin loppuun viidessä minuutissa.

Ilman lippuja jääneet löysivät vesiperän vedettyään luonnollisesti kritisoitavaa siitä, että lippuja oli myyty jo ennakkoon.

Tapahtumaa markkinoivan Live Nation Finlandin markkinointijohtaja Ansku Karlbomin mukaan ennakkomyynnissä lippuja oli myynnissä ”hyvin rajallinen määrä”.

Ennakkoon myytyjen lippujen määrää ei kuitenkaan kerrota.

– Valitettavasti nämä eivät ole julkista tietoa, mutta suurin osa tulee aina julkiseen myyntiin, Karlbom vastasi Ilta-Sanomissa.

 Saman yrityksen promoottori Zachris Sundell on luonnollisesti tyytyväinen tapahtuman valtavasta suosiosta.

– Ennakkokyselyiden perusteella tiesimme, että paine tulee olemaan kova. Olimme aika luottavaisin mielin, Sundell kertoi Aamulehdessä.

Sundell vertaa Helsingin Areenassa pelattavien NHL-kamppailuiden kysyntää kansainvälisten huippuartistien keikkoihin. Laine ja Barkov kiinnostavat suomalaisia yhtä paljon kuin Metallican, Iron Maidenin ja Guns N' Rosesin Suomen keikat aiemmin.

– Kiinnostus on valtava. Ehkä se näkyy, ettei Suomessa ole pelattu NHL-otteluja hetkeen. Ja joukkueet ovat täydelliset – Patrik Laine rikkoo ennätyksiä viikko viikolta.

Suomessa pelattava NHL-ottelu on herättänyt myös ottelun suomalaistähtien mielenkiinnon. Kiekkoareena tapasi Barkovin viikonloppuna Floridassa. Tamperelaissentteri myönsi, että ottelu kutkuttaa jo nyt.

– Onhan se varmasti yksi elämän kohokohtia, että pääsee pelaamaan NHL-pelejä kotona Suomessa kotiyleisön edessä, Barkov hehkuttaa.

Tästä pääset juttuun, jossa pohditaan Floridan ja Barkovin tämän kevään asetelmia.