Missä pelaisit?

Naispuolinen ihmishenkilö esitti yksinkertaisen mutta nerokkaan kysymyksen, joka pani pään raksuttamaan pitkäksi aikaa. Jos olisit jääkiekkoilija, missä liigajoukkueessa haluaisit pelata?

Jos jalat, pää ja kädet toimisivat jäällä niin hyvin, että minulla olisi mahdollisuus pelata ammatikseni, valitsisin toki seuran hyvinkin huolellisesti. Tietenkin olettaen, että vaihtoehtoja olisi enemmän kuin yksi.

Joutuisin miettimään monta asiaa: palkkka, pelillinen rooli, valmennus, organisaation toimintakyky, joukkueen menestymismahdollisuudet, kaupungin tarjoamat mahdollisuudet....

Mutta kuvitellaan tilanne, että pöydällä olisi sopimustarjous jokaiselta liigajoukkueelta.

Ensimmäisenä lentäisivät roskiin ennakkoon heikoimpien joukkueiden sopimustarjoukset. Sportin alkuhuumassa olisi hauska olla mukana, mutta todennäköisesti tappioiden sävyttämästä kaudesta tulisi niin raskas, että olisin ennen joulukuun alkua itkemässä urheilupsykologi Tuomas Grönmanin sohvalla.

Tampere olisi hieno paikka asua, mutta ainakaan Ilveksen syöttiin en tarttuisi. Organisaatio on turhan huteralla pohjalla, eikä rosterikaan anna hirveitä lupauksia. Mutta jätetään Tapparan diili vielä pöydälle, koska viime kauden finalistissa on ainesta vaikka mitaleille saakka.

Aina yhtä säästäväisen Leinosen Mikin tarjouksessa tosin palkka olisi niin alhainen, että joutuisin ajamaan mopoautolla treeneihin. Ja uhkana olisi, että Jukka Rautakorpi palaisi valmentajaksi kesken kauden. Sitä myllytystä en jaksaisi....

Hämeenlinnassa olisi hauska päästä värittelemään aina yhtä hupaisan Juhani Jasun kanssa, mutta nukkavierun kaupungin ja alemman keskitason joukkueen yhdistelmä ei tunnu kovin houkuttelevalta.

Pelicansin turkoosin asun pukeminen tuntuisi vastenmieliseltä jo lähtökohtaisesti. Enkä haluaisi asua paikkakunnalla, jossa sijaitsee Vesijärvi-niminen järvi. Sitä paitsi Lade Latvala saattaisi soittaa Klamydiaa kopissa.

Jyväskylä on hauska opiskelijakaupunki, mutta tiiviin pelikauden aikana sen iloista nauttiminen jäisi aika vähiin. Täytyy siis miettiä enemmän pelillisiä juttuja. JYPin tähti on ollut laskussa viime vuodet, Jyväskylässä on silti perushyvä tekemisen meininki. JYP voisi hyvin olla vaihtoehto, jos parempia ei olisi tarjolla.

Pääkaupunkiseudulla riittäisi tekemistä, mutta ytimessä ei ole enää kuin yksi joukkue. HIFK tuntui hyvältä vaihtoehdolta, kunnes luin Urheilusanomien liigaliitteestä urheilujohtaja Tom Nybondasin lausunnon stadilaisuudesta.

"Stadilaisuuteen kuuluu brassailu, ollaan vähän enemmän mitä oikeasti ollaan. Sehän on stadilaisuutta parhaimmillaan, että brassaillaan joka paikassa. Vaikka olisit mistä peräkylästä tahansa, mutta jos asenne on oikea, niin susta tulee stadilainen."

Espoon Barona Arena on hyvä paikka pelata, mutta joukkue ei ole kovin tasokas ja organisaatiokin tuottaa persnettoa runsaasti. Tunnelma ei peleissä ole kovinkaan maaginen. Syttyisinkö siellä liekkiin ja saisinko urani nousuun? Tuskin.

Lappeenrannasta on moni pelimies ponnahtanut eteenpäin urallaan, ja Kisapuistossa on tätä nykyä mainio tunnelma. Pekka Tirkkosen kanssa olisi mielenkiintoista tehdä hommia, koska hän tuntuu saavan pelaajista kaiken irti. Kaupunki ei tosin tunnu kovin houkuttelevalta.

Kuopioon joutuisi ottamaan tulkin mukaan. Paikkakunta on ihan jees, mutta seuran tilanne vähän huolestuttava. Rooli joukkueessa voisi olla melko iso, mutta näin kokenut pelaaja haluaa menestystä.

Mites Pori? No, lopetetaan tämä spekulointi nyt heti alkuunsa. Tiäksää.

Turku on viihtyisä kaupunki ja TPS on hankkinut hyviä pelaajia. Houkutteleva vaihtoehto, vaikka tappioputken tullessa kannattajien kansitakit kääntyvät nopeasti.

Tappara on tähän mennessä paras vaihtoehto. Kokonaispakettina silti Lukko ja Kärpät tuntuvat parhailta. Molemmilla on mestaritason joukkue kasassa ja pelaajista huolehditaan erinomaisesti.

Lauri Marjamäen valmennukseen pääseminen tuntuisi houkuttelevalta. Oulu ei ole paska kaupunki, vaikka Kauko Röyhkä niin yritti laulussaan väittääkin. Voittamisen kulttuuri on iskostettu syvään, ja siihen olisi hienoa päästä mukaan.

Kädessä on kaksi sopimustarjousta: Lukko ja Kärpät. Puntaroin niitä kädessäni. Heitän Kärppien sopparitarjouksen roskiin.

Raumalla ei ole ihan niin helvetin kylmä, ja Lukossa pelatessa olisi lyhyempi matka maistamaan äidin lihapullia.