Miska Siikonen tähtää Pelicansissa avainrooliin

Miska Siikonen nousi edelliskaudella Pelicansin vakiokokoonpanoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Miska Siikonen nousi edelliskaudella Pelicansin vakiokokoonpanoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Pelicans pelasi kauden kolmannen harjoitusottelunsa HIFK:ta vastaan. Lopputuloksena Tampere Cupin avausottelussa oli helsinkiläisten 5-4-voitto jatkoajalla.

Lahtelaisten tehomies oli kaksi maalia laukonut keskushyökkääjä Miska Siikonen. Jo viime kaudella Pelicansin vakiokokoonpanoon murtautunut 21-vuotias KooKoo-kasvatti ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Pelasimme keskiviikkona hyvän pelin Lukkoa vastaan, mutta tänään olimme aikalailla telineissä koko illan. Ajoittain meillä oli ihan hyvää tekemistä, mutta emme olleet silti ihan omalla tasollamme, Siikonen analysoi.

- Pääsimme kuitenkin lopussa tasoihin ja olisimme voineet kaivaa voitonkin. Huomiseen jäi vielä paljon parannettavaa. Aika harjoitusottelunomainen tämä peli oli kuitenkin vielä, ei mikään hegemoniakamppailu.

Vuodenvaihteen 2016 nuorten maailmanmestarijoukkueessa mukana ollut Siikonen kertoo kesäharjoitusten sujuneen hyvin.

- Ihan hyvä ja ehjä kesä oli. Ainakin itseluottamus on nyt kohdillaan, ja tuli treenattua ihan hyvin. Olin ammattimiesten opissa, oli luisteluvalmennusta ja vähän muutakin erilaista kuin aiempina kesinä. Mentiin kovaa koko kesä, ja nyt on itseluottamus tapissa ja tuntuu siltä että on tekojen aika.

Siikonen iski viime kaudella 30 pelaamassaan ottelussa kuusi täysosumaa. Nyt syntyi harjoitusottelussa jo kaksi. Löytyikö laukaus kesän aikana vaneriharjoituksista?

- Ei ihan hirveästi tullut tänä kesänä lauottua vanerilta, mutta laukaustreeniä tuli muuten tehtyä. Tänä kesänä ei suoranaisesti keskitytty siihen, vaan voimatasot olivat harjoittelussa pääasia.

C-juniori-ikään asti KooKoossa pelannut ja 16-vuotiaana Lahteen siirtynyt Siikonen teki kaikissa juniori-ikäluokissa hyviä tehoja. Onko nyt niiden aika siirtyä myös ammattilaiskaukaloihin?

- Siitä lähdetään, että otan joukkueessa johtavan roolin. Tavoitteet ovat sitä kohti, täytyy vain ottaa se rooli sieltä. Miksi ne tehopisteet eivät sitten tulisi samalla sieltä. Nyt voisi olla hyvä aika ottaa se seuraava steppi, Siikonen pohtii.

Pelicansia ei olla ennakkoarvioissa povattu kovin korkealle. Siikosen mukaan joukkueen nuoruus on samalla yksi sen vahvuuksista.

- Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka varmasti muodostuu yhtenäiseksi nipuksi. Nyt kun tulee vielä Borna Rendulic mukaan, hän tuo varmasti paljon lisää vielä joukkueeseen. Kauden myötä sitten nähdään, miten pitkälle mennään. Uskon, että meillä on potentiaalia paljon enemmän kuin yleisesti uskotaan.

Viime kaudella Pelicansin suurimpana ongelmana olivat loukkaantumiset. Kymmenestä parhaasta pistemiehestä vain neljä pelasi runkosarjassa yli 50 ottelua. Loukkaantumisongelma on samalla Siikosen mukaan myös joukkueen suurin kysymysmerkki alkavalle kaudelle.

- Täytyy yrittää välttää se loukkaantumissuma, joka meillä on viimeisen parin vuoden aikana ollut. Itsekin yritän saada terveen ja ehjän kauden. Tietysti meillä on myös nuori joukkue ja paljon opittavaa, mutta moni meistä on ollut tässä mukana jo kaksi vuotta, niin ei se siitä jää kiinni.

Siikonen, 21, kamppailee Pelicansin kärkisentterien tonteista lähinnä 24-vuotiaan Joel Mustosen ja 21-vuotiaan Hannes Björnisen kanssa.