Miro Karjalaiselle yhdeksän pelin panna Ilves-hyökkääjän jyräämisestä - katso video tilanteesta

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Miro Karjalaisen yhdeksän ottelun pelikieltoon tiistain HPK-Ilves-ottelun taklauksesta.

HPK:n puolustaja taklasi toisen erän lopulla Ilveksen hyökkääjää Eemeli Suomea. Taklaus osui jyrän alle jäänyttää alle 180-senttistä hyökkääjää päähän. Suomi ei kuitenkaan loukkaantunut tilanteessa.

Karjalaiselle tuomittiin ottelussa tilanteesta ulosajo ja päävideotuomari lähetti tilanteen edelleen kurinpitodelegaation käsittelyyn. 

Kurinpitodelegaatio toteaa päätöksessään, että Karjalaisella on tilanteessa aikaa havaita, että Suomi ei saanut kiekkoa haltuunsa. Hänellä on myös aikaa havaita, että Suomi on ennen taklausta noin metrin päässä laidasta ja hänen peliasentonsa haavoittuva.

- Edellä mainituista seikoista huolimatta Karjalainen suorittaa taklauksen voimalla loppuun asti kohdistaen taklauksen ensimmäisen kontaktin suoraan Suomea päähän. Taklauksen seurauksena Suomi lentää voimakkaasti selkä edellä laitaan. Karjalaisen taklaus osoittaa vastustajan kunnioituksen puuttumista ja täyttää sekä laitataklauksen että päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistöt, päätöksessä perustellaan. 

Itse Ilves-ottelun taklauksen delegaatio arvioi kuuden ottelun pelikiellon arvoiseksi. Rangaistus koveni kolmella ottelulla, koska Karjalaisella on tältä kaudelta jo yksi aikaisempi pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Karjalainen on edustuskelpoinen seuraavaksi 1.2. pelattavassa KalPa–HPK-ottelussa.

21-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella 23 ottelua, joissa on kertynyt tehopisteet 1+3, teholukema -4 ja yhteensä 133 jäähyminuuttia.

Pelikieltoa hänellä oli ennen tuoreinta tuomiota kolmesta tappelusta ja yhdestä taklauksesta kahdeksan ottelun verran. 

Juttua täydennetty 11.1. kello 14.32.