Miksi Kärppien hyökkääjät eivät tee maaleja?

Ruotsalaishyökkääjä Nicklas Lasu viillettää keskiviikkona Oulussa vasemmassa laidassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kun Miska Humaloja ohjasi toisen välieräottelun jatkoerässä Helsingissä kiekon HIFK:n Kevin Lankisen selän taakse, sen jälkeen Kärppien hyökkääjät eivät olekaan onnistuneet maalinteossa. Käytännössä tämä tarkoittaa kuutta erää, sillä kahdessa edellisessä otelussa vastustajan verkkoa ovat heilutelleet vain puolustajat Miika Koivisto (2+0) ja Shaun Heshka (2+0).

Jos mietitään Kärppien hyökkäyskalustoa koko HIFK-sarjassa, jo viime kesänä rakennetun ykkösnyrkin ja runkosarjan parhaan trion Julius Junttila – Mikael Ruohomaa – Charles Bertnard saldo neljässä ottelussa on ollut vain 1+0=0.

Kuin pisteeksi iin päälle runkosarjan maalikuninkuuden voittanut ranskalainen istui vaihtoaitiossa, kun Kärpät haki Helsingissä kavennusta kuudella viittä vastaan, vaikka Kristian Vesalainen istui kymppiä.

Bertrand ei täytä play off -pelaajan tunnusmerkkejä. Ei ainakaan vielä.

"Saku Mäenalasen kokeilu sentterinä kolmannessa ottelussa Oulussa onnistui sen verran hyvin, että päävalmentaja Mikko Manner haluaa palata tähän vaihtoehtoon."

Ylläolevat fakat ovat saaneet Kärppien valmennusjohdon reagoimaan varsin rajulla tavalla. Ykkösketjun vasempaan laitaan on komennettu monipuolisuusihme Nicklas Lasu ja oikeaan laitaan ensi syksynä Winnipeg Jetsin vahvuuteen lähtevä 18-vuotias Kristian Vesalainen. Lasun tehtävänä on runnoa itsensä maalille, kun taas Vesalainen pääsee ampumaan kuteja B-pisteen kaarelta.

Näin ollen Bertrandin kauluksista on revitty natsoja pois. Ranskalaislaituria herätellään play off -maailmaan nyt kolmosketjussa Miska Humalojan ja Juha Koiviston rinnalla. Runkosarja mukaan lukien Bertrand on tehnyt vain yhden maalin viimeiseen 16:een otteluun.

Saku Mäenalasen kokeilu sentterinä kolmannessa ottelussa Oulussa onnistui sen verran hyvin, että päävalmentaja Mikko Manner haluaa palata tähän vaihtoehtoon. Laidoilleen Mäenalanen saa Julius Junttilan ja Ville Leskisen – kärppäkasvatteja kaikki.

"Ottelusta tuskin tulee loppuunmyyty, koska sarja ei ole katkolla kummallekaan joukkueelle."

HIFK loi kuumaan välieräsarjaan lisää löylyä tekemällä tutkintapyynnön Jani Hakanpään väitetystä päähän kohdistuneesta taklauksesta. Se maksoi siitä siitä 5000 euro, mutta sai vesiperän. Liiga ei nähnyt tilanteessa mitään lisärangaistukseen viittaavaa.

HIFK:n kokoonpanoon nousee kovaotteinen puolustaja Markus Kankaanperä kolmanteen pakkipariin Oliwer Kasken rinnalle. Näin ollen Ville Varakas putoaa seitsemänneksi puolustajaksi ja Juuso Salmi kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle.

Ottelun lipunhyynti vielä keskiviikkona iltapäivällä oli sujunut varsin nihkeästi. Toki parhaat paikat pitkiltä sivuilta oli myyty, mutta istumapaikkoja nurkissa oli vielä runsaasti jäljellä. Ottelusta tuskin tulee loppuunmyyty, koska sarja ei ole katkolla kummallekaan joukkueelle.

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs).

I viisikko: Nicklas Lasu – Mikael Ruohomaa – Kristian Vesalainen, Miika Koivisto – Shaun Heshka.

II viisikko: Julius Junttila – Saku Mäenalanen – Ville Leskinen, Taneli Ronkainen – Lasse Kukkonen.

III viisikko: Juha Koivisto – Miska Humaloja – Charles Bertrand, Teemu Kivihalme – Jani Hakanpää.

IV ketju: Jari Sailio – Jasse Ikonen – Otto Karvinen.

13. hyökkääjä: Sami Anttila.

HIFK:

Maalivahdit: Kevin Lankinen ja (Atte Engren).

I viisikko: Lennart Petrell – Juhani Tyrväinen – Juha-Pekka Haataja, Miro Heiskanen – Ryan O'Connor.

II viisikko: Erik Thorell – Patrick Carlsson – Joonas Rask, Teemu Eronen – Miihkali Teppo.

III viisikko: Teemu Tallberg – Jarkko Malinen – Vili Sopanen, Markus Kankaaperä – Oliwer Kaski.

IV ketju: Micke-Max Åsten – Panu Mieho – Juha Jääskä.

7. puolustaja: Juuso Salmi.