Mikko Rantasen MM-kisamatka vaakalaudalla vamman vuoksi - Kossilalta ei edes kysytty

Mikko Rantasen MM-kisamatka on vaakalaudalla vamman vuoksi. Kuva: Olli-Pekka Komonen
Mikko Rantasen MM-kisamatka on vaakalaudalla vamman vuoksi. Kuva: Olli-Pekka Komonen

Colorado Avalanchen kausi päättyi maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Nashvillen tiputtaessa sen jatkosta.

Huippukauden pelannut Mikko Rantanen ei kuitenkaan liene maajoukkueen käytössä, sillä denveriläistoimittaja Adrian Dater kertoo Rantasen pelanneen jo pudotuspeleissä loukkaantuneena.

Suomi ei saa vahvistusta sentteriosastolle Kalifornian suunnalta. AHL-kauden tehokkain suomalainen ja kymmenen NHL-otteluakin pelannut Kalle Kossila ei ole saanut kutsua MM-leirille.

Yhteensä 54 (21+33) tehopistettä 55 ottelussa AHL:ssä tehnyt Kossila tosin kertoo Kiekkoareenalle, ettei olisi voinut lähteäkään.

- Ei ole tullut kyselyjä, mutta en pääsisi kuitenkaan. Tässä on pientä vammaa, eikä sopimusta ensi kaudeksi ole tehty vielä, Kossila sanoo.

Muista ensimmäisellä kierroksella pudonneista joukkueista saattaa olla tulossa vielä vahvistuksia Leijoniin.

New Jersey Devilsissä hyvän kauden pelannut Sami Vatanen kertoi Iltalehdelle, että päähän osunut taklaus aiheutti aivotärähdyksen ja kisat jäänevät suurella todennäköisyydellä jyväskyläläiseltä väliin.

Suomen aikaa myöhään sunnuntai-iltana päättyi myös Philadelphia Flyersin kausi. Valtteri Filppulan ja Jori Lehterän kisa-aikeista ei ole vielä tietoa. Filppulalla on sopimus katkolla.

Minnesota Wildin kova suomalaiskaksikko Mikko Koivu ja Mikael Granlund eivät ole vielä ilmoittaneet maajoukkueen johdolle tilanteestaan.

Vielä pelejään jatkavissa joukkueista maanantain ja tiistain välisenä yönä kausi on katkolla Leo Komarovin ja Kasperi Kapasen edustamalla Toronto Maple Leafsillä sekä Joonas Korpisalon, Markus Hännikäisen ja Markus Nutivaaran Columbus Blue Jacketsillä.