Mikko Manner: "Veini Vehviläinen ja kiekkojumalat pitivät meidät pelissä mukana"

Julius Junttila katkaisi pitkän maalittoman putkensa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien ja Kärppien ottelussa ratkaisevaksi asiaksi nousi Kärppien ykköstykkien herääminen pudotuspelien maailmaan.

Seitsemän maalitonta peliä peräkkäin pelannut Julius Junttila osui, kymmenen ottelun kuivaa kautta tahkonnut Charles Bertrandkin teki maalin. Nämä onnistumiset ratkaisivat voiton Kärpille.

- Ei maalittomuus vielä mielessä liikaa painanut, mutta kyllä tämä onnistuminen hyvältä maistuu. Tehoja ei ole tahtonut viime aikoina tulla, joten kaikki ne otetaan ilolla vastaan, Junttila kertoi.

Ässät oli kaksi erää niskan päällä. Kuinka paljon niskan päällä, riippuu katsojan näkemyksestä. Yksi henkilö, jonka mielestä patapaidat hallitsivat tapahtumia huomattavasti kahdessa avauserässä, oli Kärppien valmentaja Mikko Manner.

- Olimme hätää kärsimässä kaksi ensimmäistä erää. Veini Vehviläisen torjunnat ja kiekkojumalat pitivät meidät pelissä mukana. Niin hyvin Ässät pelasi.

Ässien valmentaja Mikael Kotkaniemi harmitteli sitä, että Ässät ei käyttänyt omia mahdollisuuksia hyväkseen paremmalla prosentilla. Sama on ollut toistuva teema porilaisten pelaamisessa oikeastaan jokaisessa ottelussa. Kiekkoa ei saada maaliin riittävän usein, eikä syy ole läheskään aina Kärppien hyvyydessä.

- Tarvittavat paikat meillä oli ottelu voittaa. Ei niistä riittävästi maaleja kuitenkaan tehty, ja Kärpät nosti tasoaan kolmannessa erässä. Mitä meille päätöserässä tapahtui, on hyvä kysymys.

Kärpät on nyt voiton päässä välieristä. Jos joukkue saa pidettyä tason samana keskiviikkona, on Ässien kesäloman alkaminen todella lähellä. Toisaalta pienimpäänkään aliarviointiin Kärppien ei kannata sortua, sillä Ässät voi edelleen olla vaarallinen, jos joukkueen vain päästää mukaan sarjaan.