Mikael Ruohomaa palaa tänään Kärppien kokoonpanoon

Mikael Ruohomaa palaa Kärppien kokoonpanoon. Europhoto/Jukka Rautio.

Kärppien ykkösketjun keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa palaa tänään kokoonpanoon. Hän loukkaantui edellisessä pelissä Helsingissä ja joutui huilaamaan Oulun ottelun. Kärppien ketjut ovat Ruohomaan paluun myötä palanneet ennalleen.

Kotijoukkueen ainoa muutos on se, että viime kaudella paljon huomiota herättänyt, mutta tällä kaudella paljon loukkaantumisista kärsinyt Joe Finley on taas mukana. Hän on HIFK:n seitsemäs puolustaja.

HIFK on joutunut odottamattoman tilanteen eteen: sen maalinteko on tökkinyt pahasti viime erissä. Kärpät ei ole tehnyt kuin yhden maalin enemmän kuin HIFK, mutta trendi on helsinkiläisille huono.

Sarjan kokonaismaalit ovat Kärppien hyväksi 8–7, mutta se on tehnyt sarjan kuusi viimeistä maalia. Viisi ensimmäistä erää HIFK voitti maalein 7–2, mutta neljä viimeistä ja lyhyen jatkoajan Kärpät on vienyt 6–0. HIFK:n maaliton jakso on kestänyt hiukan yli 85 minuuttia. Sellaisella saldolla ei pudotuspelejä voiteta.

Kärpät oli selvästi parempi Helsingin ottelun kolmannessa erässä, mutta kolmannessa pelissä Oulussa HIFK sai taas Kärppien nopean pelin kuriin. Yksi tulkinta maalittomuudesta voikin olla se, että HIFK joutui panostamaan liian paljon puolustamiseen.

Toisaalta torjunnat menivät Veini Vehviläinen 23 ja Kevin Lankinen 16. Ensimmäisessä pelissä HIFK voitti selvästi maalivahtipelin, toinen meni tasan ja kolmannessa Kärpät oli selvästi edellä, vaikka Lankista ei voi syyttää maaleista.

HIFK:lla oli Oulussa vastaavia tilanteita kuin ne, joista Shaun Heshka ja Miika Koivisto tekivät maalit. Mutta kokonaistilannetta se voi kuitata vain sanomalla ”noilla meni sisään, meillä ei”.

Katsetta ei voi olla siirtämättä joihinkin pelaajiin. Näistä erityisesti pistää silmään Vili Sopanen. Runkosarjassa hän oli HIFK:n toiseksi paras maalintekijä. Nyt saldona on vain yksi maali, kun Kärppien puolustus oli jättänyt hänet yksin maalin kulmalle ensimmäisessä pelissä.

Mutta tietenkään Kärppien puolustuspeliä ei voi unohtaa syiden joukosta. Etenkin ensimmäisen ottelun kolmas erä oli sille katastrofaalinen, mutta joukkue on erinomaisesti korjannut tilanteen.

Tämä peli on jo hyvin ratkaiseva. Jos HIFK tekee maaleja ja voittaa, niin taistelu jatkuu tasatilanteesta. Jos Kärpät voittaa, niin sillä on hyvä tilanne 3–1-johdossa.

Kokoonpanot:

HIFK

Ykköskenttä

32 Lennart Petrell, 12 Juhani Tyrväinen, 27 Juha-Pekka Haataja

41 Miro Heiskanen, 24 Ryan O'Connor

Kakkoskenttä

86 Erik Thorell, 72 Patrik Carlsson, 88 Joonas Rask

42 Teemu Eronen, 43 Miihkali Teppo

Kolmoskenttä

18 Teemu Tallberg, 82 Jarkko Malinen, 15 Vili Sopanen

8 Ville Varakas, 4 Oliwer Kaski

Neloskenttä

45 Micke-Max Åsten, 38 Panu Mieho, 51 Juha Jääskä

3 Joe Finley

Maalivahdit

30 Kevin Lankinen, 53 Atte Engren

Kärpät

Ykköskenttä

13 Julius Junttila, 33 Mikael Ruohomaa, 3 Charles Bertrand

55 Miika Koivisto, 26 Shaun Heshka

Kakkoskenttä

8 Saku Mäenalanen, 31 Nicklas Lasu ,12 Ville Leskinen

22 Taneli Ronkainen, 5 Lasse Kukkonen

Kolmoskenttä

93 Kristian Vesalainen, 27 Miska Humaloja, 84 Jyri Junnila

61 Teemu Kivihalme, 58 Jani Hakanpää

Neloskenttä

41 Jari Sailio, 62 Jasse Ikonen, 21 Otto Karvinen

42 Juha Koivisto,

Maalivahdit

35 Veini Vehviläinen, 40 Jussi Rynnäs