Mikael Kotkaniemi: "Todellinen työmiesten viikko on edessä"

Ari Ahonen torjui viime viikolla ensimmäisen voittonsa noin kahteen kuukauteen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässissä on tällä positiivinen ilmapiiri. Viime viikko oli joukkueelle erinomainen, kun saaliiksi jäi täysi yhdeksän pisteen potti. Kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi myöntää, että tulokset olivat patapaidoille poikkeuksellisen miellyttäviä.

"Niiden onnistumisten ympärille pystyttiin rakentamaan koko viikko"

- Mukava määrä pisteitä ja hyvä fiilis jäi viime viikosta. Olemme etsineet tasaisuutta koko kauden, ja saavutimme tuloksellisesti juuri sen, mitä toivoimme. Sanoisin, että tiistainen nousu Ilvestä vastaan kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon oli meille erityisen iso. Loppuhetkien onnistumiset vapauttivat pelaajia henkisesti. Niiden onnistumisten ympärille pystyttiin rakentamaan koko viikko, Kotkaniemi pohti.

Pelillisesti ytimenä toimi kurinalainen puolustuspelaaminen, kuten tähänkin asti. Andreas Bernard oli edelleen maalilla erinomainen, ja Ari Ahonenkin sai lauantaina torjuttua pitkästä aikaa voiton. Edellinen Ahosen voitto oli tullut 17. marraskuuta.

- Meidän pitää tehdä niska limassa töitä joka ilta, muuten emme pelejä voita. Ahosen torjuma voitto oli luonnollisesti iso hänen itseluottamukselleen. Tarvitsemme ehdottomasti kahta maalivahtia jatkossakin. Pelejä on lähiviikkoina tiiviisti, joten torjuntavastuuta pitää pystyä jakamaan, Kotkaniemi näki.

Tiuhaan Ässät pääsee pelaamaan jo loppuviikon aikana. Tänään keskiviikkona edessä on reissu Lahteen, kun puolestaan perjantaina ja lauantaina vastustajana on Vaasan Sport.

- Voitimme viime viikolla Lahdessa, mutta se ei ollut meiltä mikään kauhean hyvä esitys. Nyt tulee takuulla erilainen peli, kun molemmat porukat saavat lähteä taistoon alkuviikon levänneinä. Energiaa kaukalossa riittänee.

Viikon teemana porilaisten näkökulmasta on kaksinkamppailupelaaminen. Pelicans ja Sport ovat molemmat joukkueina sellaisia, ettei mitään saa kaukalossa ilmaiseksi.

- Ne ovat molemmat kovia taistelujengejä. Pelaajien pitää olla siksi valmiina laittamaan kroppa likoon kamppailupelaamisessa. Nämä ovat sellaisia taistoja, jotka sytyttävät automaattisesti, koska keskittymisen on oltava koko ajan korkealla. Suvantovaiheita ei otteluissa kauheasti ole. Todellinen työmiesten viikko on edessä, Kotkaniemi analysoi.

"Juuri nyt tuossa putkessa olemme"

Viime viikolla Ässät onnistui karistamaan harteiltaan liigan tehottomimman ylivoimajoukkueen leiman, kun HIFK putosi kyseisessä tilastossa jumbopaikalle. Neljän edellisen ylivoimansa aikana Ässät on iskenyt peräti kolme kertaa kiekon verkon perukoille. Otanta on pieni, mutta suunta on oikea. Alivoimallakin Ässät on osunut kahdessa pelissä peräkkäin, ollen sarjan selvästi vaarallisin alivoimanippu. Seitsemän tehtyä alivoimamaalia on kiitettävä määrä.

- Se on valtava voimavara, jos saamme tehokkaan ylivoiman mukaan pelaamiseen. Sitä on pitkään etsitty, ja viime viikolla tekeminen oli yleisesti erikoistilanteissa hyvää. Ei meillä ole liikaa sellaisia hetkiä ollut, missä olemme tehneet ylivoimamaalin kahdessa pelissä peräkkäin. Juuri nyt tuossa putkessa olemme, Kotkaniemi hymyili.