Mikael Kotkaniemi: "Hienoa, ettei meidän lähtökohtaisesti tarvitse tuijotella muita tuloksia"

Onnistuuko Ässien kultakypärä Simon Suoranta iskemään maalia runkosarjan viimeisessä pelissä? Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässät pelasi lauantaina todella tärkeän pelin, kun joukkue kohtasi HIFK:n vieraskentällä. Suoritus tärkeässä paikassa oli kaikkea muuta kuin laadukas. Tuloksena oli patapaitojen kauden yksi pahimmista notkahduksista, kun joukkue hävisi tylysti lukemin 0-6.

"Ei siinä auta jäädä murehtimaan virheitä, vaan pitää jatkaa eteenpäin"

- Harmittihan ottelu luonnollisesti kaikkia, mutta se piti vaan käsitellä nopeasti pois mielestä. Ei siinä auta jäädä murehtimaan virheitä, vaan pitää jatkaa eteenpäin. Kävimme sunnuntaina aamupalaverissa pelin tarkasti joukkueena läpi, ja nyt katseet on suunnattu tulevaisuuteen, kakkosvalmentaja Mikael Kotkaniemi paljasti.

Pitkän runkosarjan aikana jokaisen joukkueen arkeen mahtuu heikompiakin iltapuhteita. Harvoin vastaavaa kyykkäystä nähdään kuitenkaan toiseksi viimeisellä kierroksella, kun panos on kiistaton. Kolmen pisteen potilla Ässät olisi nimittäin varmistanut paikkansa kuudentena ja puolivälierissä.

- Ei kyseinen tulos huolestuta sen suuremmin, vaan se oli yksittäinen huono peli meiltä. Sellaisia vain joskus tulee. Olimme avauserässä ihan mukavasti pelissä kiinni, mutta toinen erä oli todella heikko. Siinä HIFK sai hengen päälle, kun meiltä se puolestaan katosi lähes kokonaan, Kotkaniemi näki.

Ässien kannalta tilanne on siinä mielessä yksinkertainen, että lauantain Pelicansin ja Kärppien välisen ottelun tuloksen ansiosta kaikki on edelleen täysin patapaitojen omissa käsissä. Voitto runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS:aa vastaan riittää varmistamaan paikan kuudentena.

"Koko kauden ajan kunnianhimoinen tavoitteemme on ollut päästä kuudenneksi, joten siihen haluamme myös yltää"

- Hienoa, ettei meidän lähtökohtaisesti tarvitse tuijotella muiden pelien tuloksia, kunhan saamme itse väännettyä voiton Turusta. Helppoa se ei tule olemaan, mutta taatusti pelaamme paremmin kuin lauantaina. Pitää vaan päästä jälleen kiinni siihen meidän omaan tekemiseen, missä puolustamme koko joukkueena laadukkaasti. Rytmin on löydyttävä alusta asti, eikä rohkeutta hyökkäyspäässä saa unohtaa, Kotkaniemi mietti.

Vaikka Ässät kokisi viimeisellä kierroksella tappion, ei joukkueen kausi päättyisi siihen. Kuudes sijakin on häviön jälkeen Ässien, jos Pelicans jää Mikkelissä nollaan pisteeseen. Porilaiset haluavat ilman muuta saavuttaa kuudennen sijan runkosarjassa, sillä se on ollut ryhmän tavoitteena pitkään.

- Koko kauden ajan kunnianhimoinen tavoitteemme on ollut päästä kuudenneksi, joten siihen haluamme myös yltää. On ihan loistavaa, että voimme edelleen saavuttaa sen, kun kierroksia on jäljellä ainoastaan yksi. Nyt pitää vaan keskittyä oleelliseen, eikä jännittää liikoja. Näistä peleistä pitää osata nauttia, Kotkaniemi painotti.