Mika Eskola jättää TPS:n – "Olemme luoneet hyvän pohjan"

Mika Eskola pääsi TPS-toimitusjohtajana nauttimaan juhlahetkistäkin. Kuva: Jukka Rautio/EuroPhoto.

Runsaan kolmen vuoden ajan HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajana työskennellyt Mika Eskola jättää tehtävänsä kauden päättyessä. Seura kertoo esittelevänsä uuden toimitusjohtajan kesäkuun alussa.

Eskolan toimikaudella seura on pyrkinyt kehittämään liiketoimintaansa voimakkaasti. Myös urheilulliseen puoleen on tehty rajuja satsauksia, Eskolan ajan parhaaksi saavutukseksi jää tämän kevään neljäs sija.

– Työ TPS:n toimitusjohtajana on ollut upeaa aikaa, vaikka muutoksen johtaminen on ajoittain tietysti myös rankkaa. Päällimmäinen tunteeni näin luopumisen hetkellä on ylpeys tiimistä, jonka olemme Turkuun koonneet, kaukaloon ja sen ulkopuolelle. Olemme yhdessä näiden hienojen ihmisten kanssa tehneet paljon uudistuksia ja luoneet hyvän pohjan, jolta organisaatio voi uuden johtajansa kanssa ponnistaa kohti vieläkin parempaa menestystä, Eskola kertoo seuran tiedotteessa.

Mika Eskolan TPS-aikaa määrittävät ennakkoluulottomat avaukset monella sektorilla, ja toisaalta kaksijakoinen kehitys ydintehtävissä. TPS on urheilullisesti pyrkinyt ja kyennyt palauttamaan seuran rapautunutta uskottavuutta, taloudellisesti taas Eskolan aikaa leimaavat mittavat, miljoonien eurojen tulostappiot – tosin omistajaportaan auliilla suostumuksella.

– Mika on tehnyt rohkeita ja tuloksekkaita uudistuksia sekä urheilutoiminnan että toimiston organisointiin. Urheilullinen menestys on parantunut merkittävästi, ja olemme nousseet sarjan pohjamudista takaisin kärkikahinoihin. Myös talous on kehittynyt oikeaan suuntaan, vaikka vielä teemmekin tappiota. Tämä johtuu siitä, että emme ole halunneet tinkiä joukkueen ja urheilutoiminnan laadusta. Uskomme, että kiinnostava ja hyvin menestyvä joukkue sekä jatkuvasti parantuvat ottelutapahtumamme ja ravintolapalvelumme kääntävät talouden voitolliseksi muutaman vuoden sisällä, kiekkoyhtiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin sanoo.

Eskola jatkaa toistaiseksi seurassa ja on lupautunut tukemaan kesäkuussa aloittavan seuraajansa alkutaivalta.