Miika Koiviston sairasloman pituus täydellinen kysymysmerkki

Miika Koiviston pelaaminen kevään pudotuspeleissä on täydellinen kysymysmerkki. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto.

Ensin putosi Aleksi Mäkelä. Sitten Mikko Niemelä. Kaksi Kärppien vakiopakkia sai kevään runkosarjassa vartaloihinsa niin pahat tällit, että heitä ei nähdä pudotuspeleissä. Ainakin Niemelä kulkee tietään kainalosauvoilla.

Torstaina Porissa rytisi taas. Liigan parhaana puolustajana pidettävä olympiapakki Miika Koivisto talutettiin kesken kaiken pukukopppiin, kun hän jäi Antoine Laganiéren sinänsä puhtaan taklauksen alle. Oikea polvi ei kantanut lainkaan.

– Seura on linjannut, että Koiviston loukkaantumista ei kommentoida, eikä sairausloman pituutta julkisesti arvioida. Nyt elämme play off - aikaa, valotti joukkueen lääkäri Jukka Tikanto perjantaina iltapäivällä.

Ja todellakin. Kello 16.30 kieppeillä Kärpät jakoi maailmalle tiedotteen, joka on ympäripyöreydessään hahmottumaton.

– Miika Koivisto on peleissä sivussa toistaiseksi. Hän ei ollut mukana perjantain harjoituksissa, tiedote kertoo.

"Silloin kuin pelaajia loukkaantuu, Kärpissä on vahva historia ja kulttuuri, miten sen tilanteen kanssa pitää elää."

Päävalmentaja Mikko Manner kertoo niin paljon kuin pystyy.

– Miika on ollut tutkimuksissa, mutta eettisten sääntöjen mukaan en voi kertoa, mikä hänen tilanteensa on, Manner taustoittaa.

On tilanne mikä on, Kärppien alakerrassa puhaltaa turbulenssi.

– Silloin kuin pelaajia loukkaantuu, Kärpissä on vahva historia ja kulttuuri, miten sen tilanteen kanssa pitää elää, Manner tyynnyttelee.

– Nyt meidän pitää peluuttaa puolustajia entistä viisaammin. Ja nyt hyökkääjien pitää entistä enemmän osallistua puolustamiseen. Nyt muiden on nostettava tasoa, Manner alleviivaa.

Tämän kommentin perusteella voisi tehdä johtopäätöksen, että Koivisto ei kuulu kokoonpanoon, kun Kärpät kohtaa lauantaina kotonaan Ässät kolmannessa puolivälieräottelussa.

Tai voihan olla, että jostakin löytyy tanakka polvituki, jonka avulla Koivisto pystyy pelaamaan – aivan kuten Kärppien maalivahti Niklas Bäckström kevään 2006 pronssiottelussa sivuside riekaleina.

Manner ei valaise sitä, pelaako Kärpät seuraavassa ottelussa kuudella vai seitsemällä pakilla – vai 13:lla hyökkääjällä.

– Tällaista tietoa ei voi kertoa tai kommentoida.

"Loukkaantumiset tuovat otteluihin mystiikkaa, spekulointia, jännitystä ja dramatiikkaa. Ne kertovat myös siitä, kuinka nopea ja yllätyksellinen laji jääkiekko on ja kuinka ennustaminen on mahdotonta. Moni asia on herran hallussa."

Manner ei sen suuremmin surkuttele joukkueensa pakkitilannetta.

– Tämähän on urheilun suurta draamaa parhaimmillaan tai pahimmillaan. Enpä olisi villeimmissä ajatuksissani voinut kuvitella, että meiltä voisi kolme pakkia pudota pois. Tuskin Ässissäkään oli mietitty, että sieltä on neljä vakiohyökkääjää (Simon Suoranta, Philip McRae, Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio) pois, Manner avaa.

Manner elää kevään huumaa tässä ja nyt.

– Loukkaantumiset tuovat otteluihin mystiikkaa, spekulointia, jännitystä ja dramatiikkaa. Ne kertovat myös siitä, kuinka nopea ja yllätyksellinen laji jääkiekko on ja kuinka ennustaminen on mahdotonta. Moni asia on herran hallussa, Manner niputtaa.

Mutta.

– Kaikki tällainen kasvattaa joukkuetta.