Mestis-tähti debytoi Ilveksessä: "Neppailulle on täälläkin aikansa"

Tuore ilves Teemu Lepaus ei saanut katkaistua viime kauden ilveksen Veli-Matti Vittasmäen syöttöä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tuore ilves Teemu Lepaus ei saanut katkaistua viime kauden ilveksen Veli-Matti Vittasmäen syöttöä. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Viime kaudella Mestiksessä huiman kauden pelannut Teemu Lepaus palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa Ilvekseen ja teki perjantaina liigadebyyttinsä paikallisvastustaja Tapparaa vastaan.

Ilves jäi ottelussa nollille, mutta pystyi kuitenkin kenttätapahtumissa haastamaan hallitsevan mestarin. Debytantille jäikin ottelusta hyvä fiilis.

- Ei sitä osannut pelin aikana ajatella, että millainen debyytti se oli. Ihan positiivinen kokemus lopulta, vaikka hävittiinkin. Oltiin kuitenkin hyvin pelissä mukana. Pelattiin ihan hyvä peli, vaikka maalit jäikin tekemättä, Lepaus analysoi.

Loppulukemat 3-0 voisivat tarkoittaa isompaakin tasoeroa. Lepauksen mukaan ero oli kuitenkin lähinnä viimeistelyssä.

- Oltiin hyvin aktiivisesti pelissä mukana koko ajan, ei jääty mitenkään jyrän alle. Maalipaikat pitää vaan käyttää laadukkaammin, nollalla maalilla harvemmin voittaa pelejä.

Lepaus oli viime kaudella Mestiksen pistepörssin kakkonen ja voitti pudotuspelien pistepörssin. Hyppy Liigaan ei kuitenkaan ole ihan pieni.

- Liigassa pitää reagoida paremmin, ja kaksinkamppailuissa pitää olla koko ajan hereillä. Ne on ne isoimmat erot, hoksottimet pitää olla päällä koko ajan. Siinä on kaksi isoa asiaa.

Lepaus tunnetaan taitavana pelaajana, jonka repertuaarista löytyy kikkoja joka lähtöön. Liigassa niiden käyttämiselle on entistä vähemmän mahdollisuuksia.

- Kyllä täällä pitää vähän suoraviivaistaa peliä. Onhan neppailulle täälläkin oma aikansa ja paikkansa, mutta tyhmänrohkea ei saa olla. Pitää käyttää vahvuuksiaan, mutta pitää osata käyttää niitä oikeissa paikoissa.

Ilves kohtaa lauantai-iltana Porissa kautensa avaavan Ässät. Millä pisteet lähtevät illalla bussissa kohti Tamperetta?

- Pelataan samanlaista peliä, iloista ja aktiivista. Laitetaan vaan kiekot pussiin niin varmasti saadaan pisteet Porista kotiin.