Mestarikärpällä vapun suunnitelmat vielä täysin auki

Rasmus Kuparin torijuhlien yllä roikkuu isoja kysymysmerkkejä. Hän pelasi debyyttikaudellaan Liigassa 39 runkosarjan ottelua (6+8=14) ja yhden pudotuspelin. U18-MM-kisoissa otteluita kertyi neljä tehoin 2+1=3.

Yksi U18-MM-kulta, yksi SM-hopea ja yksi A-nuorten SM-hopea yhden kuukauden aikana ei ole samalle pelaajalle joka keväistä herkkua. Nyt Kärppien ja pikkuleijonien Rasmus Kupari on tämän juhlinnan ytimessä.

Maanantaina juhlittiin joukolla Helsingissä, ja tiistaina vappupäivänä olisivat Oulussa vuorossa Kärppien kultaiset torijuhlat, jotka ovat ilmoitettu alkavaksi kello 15.

Mutta nähdäänkö Kuparia siellä?

– En itse asiassa tiedä. Kahden muun oululaisen Arttu Nevasaaren ja Justus Annusen lennot ovat vasta kello 16, joten ehtisinkö sillä lennolla Ouluun ajoissa. Mitään lentolippua ei vielä ole, Kupari pohdiskeli maanantaina kello 17.30 kieppeillä.

– Se on varmaa, että tänään täällä Helsingissä on edessä vielä saunailta. Tähän mennessä Kärppien johtoryhmästä ei kukaan ole ollut yhteydessä, miten tässä edestään Kupari pyöritteli.

Jos ehdit tiistaiksi Ouluun, roikkuukko kaulassasi kaksi kultaista mitalia?

– Sitten varmaan roikkuu.

Kupari ei vielä ole saanut kaulaansa Kärppien liigakultaa viime torstailta, koska samaan aikaan hän katseli Tsheljabinskista netistä Kärppien kuudetta finaaliottelua, jonka ratkaisi puolustaja Aleksi Mäkelä.

"Kolmen viikon päästä on Bufallossa ns. NHL-combine testileiri, joka kestää viikon. Sinne on tarkoitus lähteä."

Kolmeen mestaruuteen yhden kauden aikana on päässyt ainakin Olli Juolevi, joka 2016 voitti U20-MM-kultaa Helsingissä, OHL:n mestaruuden London Knightsissa ja vielä Kanadan juniorimestaruuden eli The Memorial cupin, mutta aikaa tuohon urotekoon kului nelisen kuukautta.

Kenties kaikkien aikojen kovimman mestaruustriplan on tehnyt Ruotsin Jörgen Jönsson, joka voitti helmikuussa 2006 olympiakultaa, huhtikuussa Ruotsin mestaruuden Färjestadissa ja toukokuussa Latviassa MM-kultaa – kaikki kolmen kuukauden sisällä.

Kupari kuuluu ensi kesänä pidettävän NHL-draftin kuumimpiin suomalaisnimiin. Häntä on povattu ensimmäisen kierroksen poiminnaksi sijoille 10–20. Samaan kategoriaan kuuluu Ässien Jesperi Kotkaniemi – tuore maailmanmestari hänkin. Kärppäläisistä pelaajista maalivahti Justus Annunen nosti Tsheljabinkissa osakkeitaan rajusti.

– Kolmen viikon päästä on Bufallossa ns. NHL-combine testileiri, joka kestää viikon. Sinne on tarkoitus lähteä.

Itse draft pidetään juhannusviikonloppuna Dallasissa.

– Sinnekin mennään.