Matushkin ja Korhonen lähtevät Ässistä ulkomaille - tehopuolustaja suuntaa KHL-kaukaloihin

Maksim Matushkin jättää Ässät. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Porin Ässät menettää ruotsalaisen tehopuolustajansa Maksim Matushkinin itään. KHL:n mediatiimi kertoi Twitter-tilillään Matushkinin uuden seuran olevan Metallurg Magnitogorsk. 

Taitava puolustaja iski Ässille 60 runkosarjan ottelussa 13+26=39 tehopistettä. Hän oli sillä puolustajien pistepörssin kakkonen enemmän maaleja tehneen KalPan Matthew Maionen jälkeen. 

28-vuotias puolustaja hyppäsi Ruotsin kaukaloista Slovakian pääsarjan kautta Liigaan. Ässissä hän kiekkoli puolitoista kautta. 

-Tämä on ollut uskomaton puolitoista vuotta. Minulla on ollut hauskaa Suomessa. Sillä on aina paikka sydämessäni ja muistelen sitä leveän hymyn kerta. Erityiskiitokset saunaa rakastaville joukkuekavereilleni, organisaatiolla ja tietysti uskomattomille faneille, Matushkin kirjoitti Twitterissä. 

Myös keskushyökkääjä Ville Korhonen lähtee Porista ulkomaille. Korhosen suunta on Saksa ja Schwenninger Wild Wings, joka kertoi sopimuksesta nettisivuillaan.

- Korhonen on monikäyttöinen pelaaja, jonka voi heittää ali- ja ylivoimalle. Hän on pelaaja, joka pystyy kantamaan vastuuta ja sopii hyvin joukkueeseemme, Wild Wingsin manageri Jürgen Rumrich kuvaili seuran nettisivuilla.

30-vuotias hyökkääjä on pelannut lyhyttä visiittä Ruotsin Allsvenskanissa lukuunottamatta Suomessa. Liigassa Korhosen seuroja ovat olleet Ässien lisäksi Ilves ja Blues. 

Päättyneellä kaudella Korhonen teki 56 runkosarjaottelussa Ässille 11+16=27 tehopistettä.