Matti Kuparinen: "Lukon voittaminen antaa ekstrafiilistä kaikkeen tekemiseen"

Ässien kapteeni Matti Kuparinen onnistui vihdoin iskemään kauden avausmaalinsa. Kuva: Juhani Liuhala

Lauantai oli hieno päivä Ässien kapteeni Matti Kupariselle. Paikallispeli Lukkoa vastaan sytyttää hänet edelleen poikkeuksellisella tavalla. Sen lisäksi hän onnistui kiskaisemaan kauden avausmaalinsa patapaitojen 3-1-voitossa. Ässät oli vieläpä loppunumeroita parempi ryhmä jäällä, ja laukoi peräti 51 kertaa kohti raumalaisten maalia.

- Ehdottomasti hyvä esitys meiltä. Puolustuspelaaminen on toiminut koko kauden ajan selkärankanamme, ja siellä onnistuimme jälleen mukavasti. Hyökkäyspäädyssäkin homma toimi ihan kivasti. Olimme pelaamisen ytimessä, missä meidän pitäisi olla joka ilta. Tunnelma oli hallissa lisäksi ihan mahtava. Ei siitä mihinkään pääse, että nämä kamppailut Lukkoa vastaan ovat aina erityisiä kokemuksia, Kuparinen hymyili.

Eräänlainen erityinen kokemus nähtiin myös toisessa erässä, kun Kuparinen kiskaisi Ässille ylivoimamaalin. Osuma oli kapteenille kauden ensimmäinen. Edellisen kerran Ässät oli osunut pakkopelissään tasan kuukausi takaperin. Väliin mahtui kymmenen peliä ilman ainuttakaan ylivoimaonnistumista.

"Sitä on itselleen yrittänyt valehdella, ettei maalittomuus vaikuta pelaamiseeni"

- Sitä on itselleen yrittänyt valehdella, ettei maalittomuus vaikuta pelaamiseeni. Kyllä se silti varmasti jollain tavalla sitä sekoittaa. Toivottavasti nyt saan viimeistelyihini oikeanlaista rentoutta. Kauden aikana on tullut läpiajoa, ja edessä on ollut tyhjää maaliakin, mutta mistään ei ole kiekko mennyt sisään. Onneksi vihdoin meni, Kuparinen kertasi.

- Ylivoimalla olemme mielestäni oikealla tiellä, vaikka parannettavaa on totta kai paljon. Hämeenlinnassa teimme maalin juuri ylivoiman päättyessä. Toivottavasti tämän jälkeen ylivoima on koko joukkueelle vähän helpompaa.

Ässille voitto oli tärkeä monella tavalla. Viikkoon oli mahtunut kaksi tappiota, joten kolmen pisteen potti paikallisväännöstä merkitsi pelaajille henkisesti huomattavan paljon.

- Onhan Lukon voittaminen porilaisille vähän hauskempaa kuin muiden pelien voittaminen. Aina siitä saa sellaista ekstrafiilistä kaikkeen tekemiseen. Tästä on tosi mukava jatkaa eteenpäin, Kuparinen pohti.