Marjamäki vaihtaa Hartwall-areenan päästä toiseen – 2+2-vuotinen pesti Jokereihin

Tuttuja miehiä. Lauri Marjamäki pääsee Jokereissa valmentamaan monia A-maajoukkueesta itselleen tuttua suomalaisia tähtipelaajia. Saman voi tietysti sanoa – päinvastaisella twistillä – Jukka Jalosesta, joka tekee loikan Jokereista Leijoniin. Kuva: Jukka Rautio

Saman areenan eri puolilla operoivat Jääkiekkoliitto ja Jokerit tekevät vaihtokaupan päittäin. A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki hyppää tämän kauden jälkeen Jokereiden KHL-joukkueen luotsiksi, ja Jukka Jalonen siirtyy ensi kaudeksi Jokereista Marjamäen tilalle Leijoniin.

Jokerit ja Marjamäki ovat solmineet kausia 2018-20 koskevan päävalmentajasopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kausista 2020-22.

Marjamäki, 40, on viime kauden alusta lähtien toiminut Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Hän jatkaa tehtävässä sopimuksensa mukaisesti tämän kauden loppuun.

– Marjamäki on suomalainen huippuvalmentaja, jonka meriitit seuravalmennuksen puolelta puhuvat puolestaan. Leijonissa hän on saanut ja saa edelleen tärkeää kansainvälistä kokemusta, jota tarvitaan myös KHL-seuran peräsimessä, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri seuransa tiedotteessa.

Marjamäen sopimus Jokereiden kanssa astuu voimaan kevään MM-kisojen jälkeen ensimmäinen päivä kesäkuuta.

– Etsimme Jokereiden uudeksi päävalmentajaksi ensisijaisesti suomalaista kärkiosaamista, jonka kautta saamme jatkuvuutta Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen tiimien jatkamalle työlle. Olemme todella iloisia, että Marjamäki on Helsingin Jokereiden seuraava päävalmentaja, Kurri jatkaa.

Marjamäki on jokeripestistä luonnollisesti tyytyväinen.

– Jokereiden päävalmentajuus on yksi himotuimmista valmentajapesteistä Euroopassa. Joukkueessa on erinomaisia pelaajia ja kivikova KHL kiehtoo minua sarjana paljon. Lisäksi seuran tulevaisuuden visiot ja tutut henkilöt organisaatiossa vakuuttivat sopimusta tehtäessä, kertoo Marjamäki.

Yllä olevia kommentteja kannattaa lukea muutamaan eri otteeseen, sillä ne tulevat olemaan seuraavien kuukausien ajan ainoat lausunnot, joita asianosaiset tästä asiasta lausuvat. Jokerit näet tiedotti, että "Jokerit ja Lauri Marjamäki kommentoivat tulevan päävalmentajan pestiä seuraavan kerran ensi keväänä MM-kisojen päätyttyä".

Tamperelaislähtöinen Marjamäki nousi maajoukkueen päävalmentajaksi johdettuaan Oulun Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen keväinä 2014 ja 2015. Jälkimmäisen mestaruuden jälkeen Marjamäki pokkasi SM-liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnon. Kolmannella kaudellaan Kärppien peräsimessä joukkue saavutti pronssia.

Oululaisseuran päävalmentajapestin ohessa Marjamäki toimi Leijonissa valmentajana kahdella kaudella. Hän kuului Erkka Westerlundin johtamaan valmennustiimiin, jonka aikana Suomi saavutti olympia- ja MM-pronssia kaudella 2013-14.

SM-liigassa Marjamäki on toiminut Kärppien lisäksi Espoo Bluesissa niin pää- kuin apuvalmentajana. Hän nousi seuran A-nuorista liigajoukkueen valmennustiimiin kaudella 2007-08 ja myöhemmin päävalmentajaksi kaudella 2011-12. Blues saavutti tänä aikana kahdesti SM-liigan hopeaa (2008 ja 2011).