Marjamäki luottaa Aaltosen potentiaaliin

Lauri Marjamäki MM-valmistautumiseen kuuluneessa Tanska-ottelussa. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Yksi valinta nousi yli muiden, kun maajoukkue piti mediapäivänsä juuri ennen Pariisiin ja MM-kisoihin lähtöään. Tuo valinta oli tietysti Juhamatti Aaltonen. Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti koko valmennusryhmän yhteistä päätöstä kaikkien valintojen kohdalla.

– Kaikki valinnat on mietitty todella tarkkaan roolitukset mielessä. Tärkeintä on vastuullisuus. Joukkueessa voi olla yksi tai maksimissaan puolitoista pelaajaa, joista valmentajakaan ei varmasti tiedä, mitä tapahtuu, hän sanoi.

– Jokainen pelaaja, Juhis mukana, on selkeästi puntaroitu. Kaikki valmentajat ja GM ovat olleet mukana valinnoissa. Tiedämme Juhiksen potentiaalin. Hän on hyvässä iskussa ja hyvin motivoitunut. On hienoa, että on erilaisia persoonallisuuksia. Hän sopii kuin nenä päähän tähän joukkueeseen, ”Late” jatkoi.

– En ole huolestunut siitä, että Liigan loppu meni häneltä maaleita. Luotamme häneen niin kuin koko joukkueeseen.

Maajoukkue on nyt kokoonpano tilanteiden mukaan hiukan muuttuen ollut koossa neljä viikkoa.

– Nyt meillä on taas uusia pelaajia mukana. Mukaan tuli mestareita, ja se on hyvä asia. Heillä on itseluottamusta, joka säteilee varmasti koko joukkueeseen. Kolme viikkoa hyökkäsimme ja nyt viimeisen viikon puolustimme. Vastaan tulee eri tavalla pelaavia joukkueita, ja meillä on kokemusta eri tavoista. Pyrimme parantamaan peliämme koko ajan. Meillä on joukkueessa hyvä ilmapiiri.

Maalivahtipeli on aina tärkeässä roolissa. Marjamäki uskoi Suomen käyttävän vähintään kahta maalivahtia. Lähtökohtaisesti Joonas Korpisalo on ykkösvahti.

– Suomi tarvitsee aina menestyäkseen hyvää maalivahtipeliä. Kokemusta meillä ei hirveästi nyt ole, mutta ennakkoluulottomuus ja hyvä itseluottamus korvaavat sen. Ottelut pelataan kovalla tahdilla, ja siksi tarvitsemme ainakin kahta maalivahtia. Korpisalo ei ole minulle hirveän tuttu. Hänellä on itseluottamus kunnossa. Itse mietin, että olipa pahoja paikkoja Tšekin turnauksessa, mutta hän sanoi, ettei paikkoja ollut, kun puolustimme niin hyvin, Marjamäki jatkoi.

Kaikkia kisapasseja ei heti aiota leimata.

– Emme hirveästi odottele ketään, mutta täytyy olla varuillaan, jos jotain ikävää sattuisi. Siksi ei kaikkia leimata heti, hän jatkoi.