Manner varoittaa HPK:n vaarallisuudesta

Jani Hakanpää (kuvassa) on napannut Mikko Niemelän "vakiopaikan" kakkospakkiparissa Lasse Kukkosen rinnalla.

Sarjataulukko sen kertoo. Sarjaa johtava Kärpät on ylivertainen ennakkosuosikki HPK:ta vastaan. Raksilaan saapuu joukkue, joka on ennen tiistain kierrosta vasta sijalla 11.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ei mene tähän halpaan.

– Aina kun olemme alkaneet miettiä liikaa vastustajaa, peli-ilosta ovat voineet kadota raikkaus tai peli-rohkeus, Manner korostaa.

– Toki me valmentajat tiedostamme kuntopuntarissa HPK:n hyvän vireen, mutta pelaajille me emme sitä korosta.

Kärppien tiistainen vastustaja HPK on – sangen heikosta sijoituksesta sijoituksestaan huolimatta – vuoden 2018 kuntopuntarissa Liigan ehdotonta eliittiä. Joukkue on Kärppien jälkeen Liigan toiseksi paras yli kahden pisteen keskiarvolla.

– Ennen kaikkea haluamme jatkaa siitä, miten viime viikoina on mennyt. Jatkaa omalla peli-ilmeellä ja olla sitkeitä.

Kärpillä on takanaan peräti viisi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa.

"Niemelä oli vähän aikaa sitten flunssassa, ja kun Hakanpään kokeilu tuntui Lassen rinnalla hyvältä, siitä tuli heti hyvä draivi."

Kärppien kokoonpanosta puuttuu puolustaja Teemu Kivihalme, joka kärsii alaraajavammasta. Hän on mukana vahvuudessa joskus maaliskuun alussa olympiatauon jälkeen.

Puolustuksessa Jani Hakanpää on noussut kolmospakkiparista kakkoseen Lasse Kukkosen rinnalle ja vienyt Mikko Niemelän ”vakiopaikan”.

– (Mikko) Niemelä oli vähän aikaa sitten flunssassa, ja kun Hakanpään kokeilu tuntui Lassen rinnalla hyvältä, siitä tuli hyvä draivi. Ja mehän olemme nyt kierrättäneet seitsemää pakkia, Manner kertoo.

"Joukkueella on mahdollisuus näyttää oma arvokkuutensa. Itse toki katson etänä Kärppien pelejä, mutta tuskin olen kovinkaan paljon yhteydessä Ouluun olympiakisojen aikana."

Koska olympialaiset lähestyvät, se ei voi olla näkymättä arjessa. Lähteväthän Kärpistä Etelä-Koreaan valmennusjohdosta päävalmentaja Manner ja valmennustiimiin kuuluva Ari Hilli. Pelaajista aukon jättävät Miika Koivisto, Lasse Kukkonen ja Julius Junttila. Kisojen alle Kärpille tulee kolme ottelua.

– Kysymys on ”kerran elämässä” -tapahtumasta. Tämä on poikkeustapaus. Kärpissä ei ajatella niin, että kun joku on pois, se veisi energiaa. Päinvastoin olemme iloisia ja ylpeitä, että jotkut ovat mukana olympialaisissa. Jotkut tännne jäävät pelaajat nousevat väkisinkin isompaan rooliin. Heitä meidän pitää tukea.

Kun Manner ja kumppanit lähtevät viikon päästä keskiviikkona Koreaan, otteluihin ja treeneihin ilmestyy seuran kehityspäällikkö Jari Laukkanen. Vt. vastuuvalmentajana toimii Lauri Mikkola.

– Joukkueella on mahdollisuus näyttää oma arvokkuutensa. Itse toki katson etänä Kärppien pelejä, mutta tuskin olen kovinkaan paljon yhteydessä Ouluun olympiakisojen aikana, Manner aprikoi.

Kokoonpanot:

Kärpät:

Maalivahdit: Veini Vehviläinen ja (Jussi Rynnäs).

I viisikko: Julius Junttila – Mikael Ruohomaa – Charles Bertrand, Miika Koivisto – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen, Lasse Kukkonen – Jani Hakanpää.

III viisikko: Jasse Ikonen – Rasmus Kupari – Otto Karvinen, Taneli Ronkainen – Mikko Niemelä.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Jyri Junnila.

7. puolustaja: Aleksi Mäkelä.

HPK:

Maalivahdit: Emil Larmi ja (Ukko-Pekka Luukkonen).

I viisikko: Janne Lahti – Ville Viitaluoma – Juho Keränen, Joonas Lehtivuori – Petteri Nikkilä.

II viisikko: Teemu Turunen – Otto Paajanen – Robert Leino, Niklas Friman – Jesper Lindgren.

III viisikko: Kristian Vesalainen – Oula Palve – Eetu Tuulola, Niclas Almari – Roope Laavainen.

IV ketju: Jaakko Turtiainen – Severi Sillanpää – Jere Innala.

7. puolustaja: Markus Niemeläinen.