Malinen palaa Tampereelle – Bertrand ja Junttila lähtevät KHL:ään

Kapteenit siirtomarkkinoilla. Jukka Peltola ja Jarkko Malinen ovat pelanneet Tapparan väreissä myös yhtä aikaa. Tässä kipparit saavat ohjeita päätuomari Timo Metsälältä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tappara vahvistaa keskushyökkääjäosastoaan Jarkko Malisella. 

Kiekkoareenan tietojen mukaan Malisen, 30, muutto tuttuihin maisemiin Tampereelle on jo varma. HIFK-sopimuksensa purkanut Malinen palaa kirvesrintoihin kolmen muualla pelaamansa kauden jälkeen.

Kuopiolaislähtöinen Malinen pelasi Tapparassa kolme kautta vuosina 2012–15 ja oli tuolloin voittamassa kolmea SM-hopeaa. Matka jatkui 2015 Kouvolaan ja sarjanousija KooKoon paitaan ja sieltä edelleen kesken viime kauden HIFK:hon.  

KooKoossa Malinen keräsi kaudella 2015–16 tähänastisen uransa ennätyspisteet. Sentteri nakutti 51 ottelussa 42 (12+30) tehopistettä ja nousi tuolloin myös Kari Jalosen valmentamaan A-maajoukkueeseen.

Kirvesrinnoista on liikennettä myös poispäin.

Pidetty tshekkivahti Dominik Hrachovina on siirtymässä KHL:ään. Kiekkoareenan tietojen mukaan Hrachovinan seura on Barys Astana. Hrachovinan vanhemmat olivat torstaina seuraamassa poikansa finaaliotteita.

Iltalehti uutisoi mestaruustaistelun ratkettua, että Tapparan kapteeni Jukka Peltola ja Kärppien kultakypärä Julius Junttila ovat molemmat suuntaamassa Sibir Novosibirskiin. Junttila valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän voitti voitti playoffien pistepörssin tehoin 8+6=14.

Vladimir Jursinov jr:n valmentamaan Sibiriin siirtyy myös maalikuninkuuden Kärpissä voittanut Charles Bertrand. Venäläisseura tiedotti pitkään Suomessa pelanneen ranskalaishyökkääjän siirtymisestä perjantaina twitter-tilillään. Hieman myöhemmin siperialaiset julkistivat sosiaalisessa mediassa myös Peltolan siirron.

Kaava oli sama kuin finaalipäivän iltana. Myös Junttilan siirrolle tuli vahvistus Sibiriltä – ja vieläpä heti torstai-iltana mestaruuden ratkettua.

Tapparan vahvuudessa kevään ollut Markus Nenonen siirtyy HPK:hon. Puolustaja Aleksi Salonen puolestaan jatkaa uraansa Mikkelin Jukureissa.

Pienelle vastuulle jäänyt Teemu Nurmi harkitsee uransa jatkoa. Kokenut laitahyökkääjä teki uransa ennätyspisteet (19+23=42) viime kaudella, mutta tällä kaudella rooli ja tehot kutistuivat. Ainakin Lahden Pelicans ja lahtelaisseuran tuore päävalmentaja Ville Nieminen ovat osoittaneet kiinnostusta rightilta ampuvaa hyökkääjää kohtaan.

NHL-seura St. Louis Bluesin tarkassa seurannassa koko kauden ollut puolustaja Niko Mikkola tähyää taalakaukaloihin. NHL-seura Florida Panthersin sopimuspelaajat Sebastian Repo ja Henrik Haapala ovat palaamassa Pohjois-Amerikkaan.

Edit: Juttua täydennetty Sibirin tiedotettua myös Peltolan siirron.