Malinen HIFK:ssa ykkösketjun keskelle

Jarkko Malinen on HIFK:ssa nyt ykkösketjun keskushyökkääjä. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK on odotetusti uusinut kokoonpanojaan tämän illan Tampereen peliin Ilvestä vastaan, mutta myllerrys on ollut jopa odottamattoman suuri. Ykkösketjua johtaa tänä iltana Jarkko Malinen.

Patrik Carlsson on pysynyt ykkösketjussa, mutta on siirretty oikeaan laitaan. Vasemmalla puolella Erik Thorell on pitänyt paikkansa. HIFK:n johti muutoksiin niin kakkosketjun Juha-Pekka Haatajan loukkaantuminen kuin ykkösketjun maalittomuus. Yhdelläkään sen kolmesta pelaajasta ei ollut maalin maalia viidessä ensimmäisessä pelissä.

Ykkösestä Joonas Rask on siirtynyt kakkosketjuun, jossa Juhani Tyrväinen on ottanut keskushyökkääjän paikan. Vasemmalla laidalla on Panu Mieho.

Juhani Jääskä puuttuu tämän illan kokoonpanosta. Hänen paikkansa Thomas Nykoppin ja kapteeni Lennart Petrellin vieressä ottaa Micke Åsten. Nykoppin ketju on ollut tähän asti HIFK:n paras, joten Jääskän puuttuminen on sille selkeästi takaisku.

Monipuolinen Saku Salmela on nelosen keskellä laidoillaan nuori Teemu Engberg sekä Henri Tamminen. HIFK on liikkeellä vain kuudella puolustajalla, joten kokoonpanossa on myös nuori hyökkääjä Lauri Kulmala. Tarvittaessa Salmela voi siirtyä takaisin puolustajaksi.

Puolustajaparit ovat ennallaan eli Teemu Eronen ja Ville Varakas, Miihkali Teppo ja Oliwer Kaski sekä Juuso Salmi ja Ryan O’Connor. Atte Engren jatkaa maalissa kakkosenaan Niklas Bäckström.

HIFK on hiukan enteillyt niin Teemu Laakson kuin Joe Finlayn paluusta takalinjoille, mutta Tampereella kumpikaan ei pelaa. Nuori lupaus Miro Heiskanen kärsii aivotärähdyksestä, eikä hänen liiga-avauksestaan ole vielä mitään käsitystä. Hyökkäyksestä puuttuvat Haatajan ja Jääskän ohella Mika Partanen ja Jerry Ahtola. Näistä kesällä leikkauksessa ollut Partanen lienee pian pelikuntoinen.