Maksim Matushkin: "Siitä tulee varmasti unohtumaton sarja"

Runkosarjassa Maksim Matushkin saalisti 13+26 tehopistettä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien kauden yksi näkyvimmistä nimistä oli puolustaja Maksim Matushkin.

Hän oli lopulta puolustajien pistepörssissä toinen tehoilla 13+26. Pistemäärä oli lopulta neljällä miehellä sama, mutta KalPan Matthew Maione teki heistä eniten maaleja (15). Matushkin toiseksi eniten. Pinnakin olisi päätöspelissä riittänyt ykköstilaan.

- Olisihan se ollut hieno voittaa, mutta ei voi mitään. Voin silti olla ihan tyytyväinen kauteeni toistaiseksi. Aika paljon olen pystynyt pisteitä tekemään, Matushkin näki.

Lauantain suurin uutinen Satakunnassa oli tietysti se, että Ässien ja Lukon kohtaaminen pudotuspeleissä varmistui. Matushkin odottaa sarjasta kovaa.

- Siitä tulee varmasti unohtumaton sarja. Mikään aiempi ei enää tässä vaiheessa merkitse mitään, vaan kausi alkaa tavallaan uudelleen, Matushkin mietti.

- Olemme onneksi löytäneet kotikaukalossa hyvän tason pelaamiseemme. Koviakin joukkueita olemme saaneet kaadettua, joten kotietu on meille tosi tärkeä juttu. Sen avulla uskon meidän etenevän jatkoon Lukkoa vastaan.

Ässien leirissä itseluottamus on nyt varmasti korkeammalla tasolla kuin Lukossa. Onko sillä sitten mitään käytännön merkitystä, on täysin toinen asia.

- Pudotuspelit ovat oma juttunsa. Siellä vain voitto merkitsee. Latausta on taatusti kaukalossa hurja määrä, ja katsomossakin on takuulla huikea tunnelma. Ei se tästä paljoa paremmaksi muutu.