Maksim Matushkin "Minulla on kolmaskin kikka vielä piilossa"

Maksim Matushkin iski voittoveivit lauantaina. Jesperi Kotkaniemi puolestaan osui varsinaisella peliajalla. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Voitto paikallispelissä on aina joukkueelle tärkeä, mutta Ässille kahden pisteen potti Lukosta oli vielä normaaliakin isompi juttu. Joukkueella oli alla neljä peräkkäistä tappiota kotikaukalossa, joten pari pistettä oli saavutetun ilon lisäksi iso helpotus.

Voittomaalikilpailussa Ässien ainoan osuman veivasi Maksim Matushkin. Hän on ainoa Ässien pelaaja, joka on onnistunut tekemään maalin kyseisessä kisassa tällä kaudella. Hän on onnistunut kaikilla kolmella yrityksellään.

- Olen aina laukonut rankkareissa, mutta en minä niistä sentään ihan aina maalia ole tehnyt. Nyt minulla on tilanteissa erinomainen itseluottamus, mikä auttaa valtavasti. Nuo ovat paljon henkisen puolen juttuja, eikä taito aina merkitse kaikkea. On helpompi tehdä ratkaisu, kun on onnistuminen alla, Matushkin näki.

Hänellä on valikoimassaan hieno rystyharhautus, minkä lisäksi Matushkin on onnistunut myös suoralla laukauksella.

- Vastustajat tarkkailevat noita koko ajan, joten minulla on pakko olla pari vaihtoehtoista ratkaisua hihassani. Minulla on kolmaskin kikka vielä piilossa tulevaisuutta varten, Matushkin hymyili.

- Jäämme usein harjoitusten jälkeen maalivahtien kanssa harjoittelemaan näitä tilanteita. Pitää muistaa, että Andreas Bernardin tai Henri Kiviahon on pakko ottaa torjuntoja, tai omilla suorituksillani ei ole mitään väliä. Niitä he ovat myös rankkareissa hienosti ottaneet.

Kuinka tärkeä tulos sitten Ässille oli?

- Tämä oli erittäin iso voitto. Meitä on harmittanut todella paljon se, ettemme oli pystyneet tarjoamaan kannattajille voittoja siellä, missä meidän pitäisi olla parhaimmillamme. Onneksi nyt tuli kaksi pistettä pelistä, mikä varmasti merkitsi paljon faneille. Toivottasti saadaan voittoputki päälle, Matushkin totesi.

- Tunnelma oli ihan uskomaton. Oli mahtava pelata, kun koko halli huusi meidän takana. Siitä tuli virtaa jokaiseen vaihtoon, eikä väsymystä ehtinyt tuntemaan.

Ässien alkukausi on ollut vaihteleva. Matushkin on kolmen rankkarionnistumisensa lisäksi tehnyt 16 peliin mukavat pisteet 4+6, ollen sillä Ässien toiseksi tehokkain pelaaja. Nähty taso ei silti hänelle riitä.

- Olen pelannut vaihtelevasti, kuten koko joukkuekin. Muutama hyvä ottelu on joukossa, mutta huonompiakin suorituksia on mahtunut mukaan. Niistä pitää päästä eroon. Tiedämme olevamme parhaimmillamme todella laadukas joukkue, mutta puolittainen taso ei voittamiseen riitä. Aina pitää yltää korkeammalle ja korkeammalle tasolle, Matushkin kiteytti.