Maalivahtiruletti pyörii: Pekka Tuokkola Keuruulle torjumaan kiekkoja

Pekka Tuokkola torjuu seuraavaksi kiekkoja KeuPan paidassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lukon ranskalaismaalivahdin Sebastian Ylösen loukkaantuminen sai maalivahtiruletin pyörähtämään. Lukko tarvitsee kakkosmaalivahdin, mikä tarkoittaa Lassi Lehtiselle komennusta liigaryhmän vahvuuteen.

Lehtinen on torjunnut suurimman osan alkukaudesta Mestistä KeuPassa. Keuruulaiset jatkavat kuitenkin kauttaan samana päivänä kuin Lukko eli keskiviikkona, joten jostain piti kaivaa maalivahti.

Apu löytyi Pekka Tuokkolasta. KeuPa on solminut ainakin joulutaukoon saakka kestävän sopimuksen kokeneen maalivahdin kanssa.

- Lukon maalivahdeista Sebastian Ylönen loukkaantui maajoukkuetehtävissä ja Lassi Lehtinen kutsuttiin Raumalle. Tähän meidän oli pakko reagoida nopeasti. Lehtinen on myös vahva ehdokas Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, joten hän saattaa olla poissa kuvioista pitempäänkin, KeuPan pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo kommentoi seuran verkkosivuilla.

Tuokkola oli vapaana, koska hänen pätkäpestinsä Itävallassa ehti päättyä. Tuokkola torjui kiekkoja Vienna Capitalsin veräjällä, kun itävaltalaisseura tarvitsi tuuraajaa loukkaantuneella ykkösmaalivahdilleen.

Tuokkola pelasi Capitalsissa kuusi sarjapeliä ja yhden CHL-ottelun.

Viimeksi Tuokkola on torjunut kiekkoja Itävallassa Vienna Capitalsin veräjän suulla, jonne hänet hälytettiin pikakomennuksella joukkueen amerikkalaisen ykkösmaalivahdin loukkaannuttua. Hän ehti pelata Capitalsin riveissä 6 Itävallan pääsarjan ottelun lisäksi yhden CHL ottelun.

- Tähän kohtaan tarvittiin kokemusta nuoruuden rinnalle. Pekka Tuokkola oli oiva valinta ja entuudestaan tuttu joukkueelle. ”Peki” harjoitteli Keuruulla jo ennen Wienin komennustaan, Maasalo perustelee.

Tuokkola nähdään tositoimissa ensi kerran perjantaina, kun KeuPa kohtaa kotonaan SaPKon. Keskiviikkona KeuPa kohtaa Hermeksen Kokkolassa, ja maalia vahtii Samuli Tervo taustatukenaan KeuPan A-nuorista nouseva Aleksi Raudasoja.