Maalivahtien vuoro haastaa Rönn - "Kai veskareiden aivot on vähemmän tärkeä suojata, koska ollaan niin outoja"

Rasmus Tirronen esitti puheenvuoron maalivahtien päiden suojelemisesta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Valentin Claireaux törmäsi Eetu Laurikaiseen ja Peter Tiivola ampui kiekon maaliin. Nämä ovat kiistattomia faktoja Lukon ja JYPin tiistaisesta kohtaamisesta.

Samoin se, että maali hyväksyttiin.

Pelin jälkeen on kuitenkin käyty poikkeuksellisen pitkää vuoropuhelua siitä, olisiko maali pitänyt hyväksyä. 

Kiekkoareenan kautta näkemyksensä ovat kertoneet JYPin valmentaja Marko Virtanen, Lukon valmentaja Pekka Virta ja maalintekijä Peter Tiivola sekä erotuomarijohtaja Jyri Rönn. Virtanen jopa kahteen kertaan.

Tilanne kuitenkin kiinnostaa muuallakin kuin tapahtumaan kiinteästi liittyvillä paikkakunnilla eli Raumalla ja Jyväskylässä. Ennen kaikkea se kiinnostaa maalivahteja.

Liiga ei ole jakanut tilanteesta kattokamerakuvaa, mutta televisiolähetyksessä näytetyn kuvakulman perusteella Claireaux osuu Laurikaista päähän.

TPS:n maalivahti Rasmus Tirronen jakoi Twitterssä Kiekkoareenan jutun, jossa Rönn perustelee, miksi maalin hyväksyminen oli oikea tuomio. Tirronen kirjoitti saatesanoiksi "vahingossa jos osuu päähän ni se on ihan ok".

Keskusteluun osallistui myös SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa.

- Siis tässä päästiin pätee sillä et selvennettyjä mv-aluesääntöjä sovellettii "oikein". Pääosuma ignoorataan täysin. Jos osuis pakkia päähän ois saanu jäähyn. Ehkä isonkin. Voin myös olla väärässä. Veskarit kai on vääriä henkilöitä kommentoimaan näitä, Tuohimaa kirjoitti.

- Asian ytimessä. Kai veskareiden aivot on vähemmän tärkeä suojata, koska ollaan niin outoja, Tirronen vastasi.

Aihe on akuutti, koska kuluvalla liigakaudella on nähty toinenkin vastaava tilanne. Sen seurauksena Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen on edelleen sairauslomalla.