Maali ja tappelu D'Amigon saldona Hakametsästä - "Tätä on playoff-kiekko, kovaa ja hikistä"

Tapparan Sebastian Repo ja KalPan Jerry D'Amigo ottivat yhteen ottelun jälkeen. Kuva: Miikka Jääskeläinen / All Over Press

Yksi KalPan näkyvimmistä pelaajista puolivälieräsarjan avausottelussa Tapparaa vastaan oli amerikkalaishyökkääjä Jerry D'Amigo, jolle merkittiin ottelussa pöytäkirjaan niin tehty maali kuin 5+20-minuuttinen tappelujäähykin.

Kuopiolaisten harmiksi ottelusta ei jäänyt kuitenkaan käteen kuin tiukka taistelutappio, kun välieräkiinnitys jäi kotijoukkueelle maalein 3-2. D'Amigo näki kuitenkin ottelussa myös tuloksen taakse.

- Se oli hyvä peli. Emme saaneet sitä tulosta, jota lähdimme hakemaan, mutta pelillisesti olimme hyvin mukana. Muutama lipsahdus toisen erän alussa kostautui, asiat olisivat voineet mennä aivan eri tavalla ilman niitä, D'Amigo analysoi ottelun jälkeen.

D'Amigo itse pääsi iskemään ottelun avausosuman toisen erän loppupuolella Kai Kantolan nappisyötöstä.

- Meillä oli siinä pientä vääntöä maalin lähellä, ja Kai sai pelattua kiekon sinne hienolla sokkosyötöllä. Olin oikealla paikalla oikeaan aikaan, ja sain laitettua kiekon sisään, jenkkihyökkääjä kertasi osumaansa.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuopiolaiskomennossa ja 0-1-johdossa, mutta heti erätauon päätyttyä oli meno kaukalossa toinen. Toisen erän ensimmäiset kolme ja puoli minuuttia merkittiin kotijoukkueen nimiin maalein 3-1.

- Siinä oli meidän kannaltamme pari pomppua väärään suuntaan. Sellaista jääkiekko on joskus on, pitää yrittää rajoittaa vastustajan mahdollisuuksia saada sellaisia pomppuja, ei tämä ole sen kummempaa, D'Amigo selitti.

- Täytyy katsoa tämä peli nyt videolta, ja yrittää oppia kaikki mitä on opittavissa, ettei tällaisia hetkiä tapahdu uudelleen.

Vaikka ottelussa riittikin tapahtumia myös tehokkaan peliajan aikana, nähtiin puhuttavimmat hetket heti summerin soimisen jälkeen. D'Amigo otti nyrkein mittaa Tappara-kollegastaan Sebastian Revosta.

- Tapparan pelaajat tulivat suoraan penkiltä porukalla, ja meiltä oli siinä vain yksi tai kaksi pelaajaa. Lähdin sinne puolustamaan omiani. Heidän kaverinsa nappasi minut otteeseen, ja siitä se sitten lähti. Tätä on playoff-kiekko, ja tätä se tulee olemaan jatkossakin: kovaa ja hikistä. Ei täällä oteta taka-askelia, D'Amigo julisti.

Jos joku nappaa minusta kiinni, niin en peräänny.

Isokokoisena pelaajana kovaa pelaava Repo otti ottelun aikana useaan otteeseen yhteen eri KalPa-pelaajien kanssa. D'Amigon ihon alle hän ei kuitenkaan ottelun aikana päässyt.

- En tiedä hänestä mitään. Jos joku nappaa minusta kiinni, niin en peräänny. En tiedä yhtään kuka hän oli, puolustin vain omiani.

Kotimaisessa Liigassa on perinteisesti jaettu joskus pelikieltoja myös tasaväkisistä tappeluista. D'Amigo ei kuitenkaan usko olevansa sivussa seuraavasta puolivälieräkamppailusta.

- En usko saavani lisärangaistuksia, pieni nahina ottelun lopussa. Näitä sattuu, tämä on jääkiekkoa.

KalPa ja Tappara kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Kuopiossa.

Komean playoff-parran jo ennen pelien alkua kasvattanut Jerry D'Amigo juhli ottelun avausosumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Komean playoff-parran jo ennen pelien alkua kasvattanut Jerry D'Amigo juhli ottelun avausosumaa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto