Maali- ja jäähyennätys toivat jatkosopimuksen – Kanninen jatkaa JYPissä

Henri Kanninen ja JYP solmivat jatkosopimuksen, joka pitää 23-vuotiaan hyökkääjän Jyväskylässä ainakin kevääseen 2019 asti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Henri Kanninen on solminut kevääseen 2019 saakka ulottuvan jatkosopimuksen JYPin kanssa.

Pitkänhuiskea  (189 cm/82kg) Kanninen on nähty sekä keskus- että laitahyökkääjänä. Koko uransa JYPiä edustanut jyväskyläläinen on hyödyntänyt ”Jyppiputkea” tehokkaasti. Vaikka ikää on vasta 23 vuotta, Kannisella on runkosarjat ja playoff-kamppailut mukaan lukien tilillään jo miltei 300 pelattua ottelua JYPin paidassa. Tähän yhteismäärään lasketaan kamppailut Liigassa, Mestiksessä ja CHL:ssä.

Kanninen veti hurrikaanipaidan ensimmäisen kerran päälleen kuusivuotiaana tammikuussa 2001, aloittaessaan JYP-korttelikiekossa keskustan joukkueessa.

Viimeisen kuukauden aikana Kanninen on päässyt hyvään vireeseen. Yhdeksän viime ottelun tehot ovat 4+2=6,  koko kaudella saldo on 44 ottelussa 8+7=15. 

– Henan koko kehityspotentiaalista olemme nähneet vasta ohuen siivun. Parin viime kauden aikana loukkaantumiset ovat harmillisesti pitäneet hänet silloin tällöin poissa kaukalosta. Usein on ollut myös ajanjaksoja, kun pelaaja on pelannut, mutta erilaisten pikkuvaivojen kera, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoo seuransa tiedotteessa.

– Hänen henkilökohtainen yhdistelmänsä kokoa, liikettä ja taitoa summautuu ajan kanssa väistämättä merkittäväksi liigauraksi, Holtari uskoo.

JYPin seuraava liigaottelu on torstaina, kun runkosarjan kolmospaikasta Tapparan kanssa kilvoittelevat keskisuomalaiset kohtaavat kotikaukalossaan Porin Ässät