Luoto korvaa Jasun, HIFK kierrättää pelaajia

Juhani Jasu ei tänään voi pelata ensimmäisen HIFK-ottelun kovan taklauksen jälkeen. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Tappara on illan HIFK-otteluun joutunut tekemään yhden kokoonpanomuutoksen, kun Juhani Jasu ei ole pelikelpoinen. Hänen paikkansa ottaa oma juniorikasvatti Joona Luoto. HIFK sen sijaan on tehnyt peräti neljä muutosta verrattuna ensimmäiseen peliin.

Jasu joutui ensimmäisessä ottelussa Kai Kantolan kovan taklauksen kohteeksi. Hänen poissaolonsa on johtanut siihen, että Jere Karjalainen on nyt Henrik Haapalan ja Jan-Mikael Järvisen rinnalla, Jukka Peltola siirtyy kolmosketjun keskelle ja Luoto tulee nelosketjun laitaan.

Luoto teki tällä kaudella liigadebyyttinsä. Runkosarjassa tuli 24 ja pudotuspeleissä on tähän asti tullut neljä ottelua.

HIFK:n muutokset ovat pelaajakierrätystä. Kapteeni Arttu Luttinen on jälleen mukana ja pelaa kolmosketjussa Mika Partasen sijalla. Ruotsalainen Mikael Johansson on korvaa kakkosketjussa Tomi Tuomiston, Robert Leino johtaa nelosketjua Juha Jääskän sijasta ja puolustuksessa Ryan O’Connor on taas mukana Oliwer Kasken paikalla.

Tappara johtaa sarjaa 1–0 vietyään ensimmäisen kohtaamisen tiistaina Hakametsän hallissa maalein 2–0. Sebastian Repo teki voittomaalin toisen erän puolivälissä ja sitten Veli-Matti Savinainen teki loppuluvut HIFK:n tyhjään maaliin.

Tasaisen alun jälkeen Tappara hallitsi etenkin ottelun kolmatta erää. Sen maalivahti Dominik Hrachovinalle tuli torjuntoja vain 12, kun HIFK:n Kevin Lankiselle niitä tuli 27. Näistä 12 tuli kolmannesta erästä. Tappara voikin olla erittäin tyytyväinen puolustuspelaamiseen. Hrachovina on viimeksi päästänyt maalin Ilves-sarjan kuudennen ottelun kolmannessa erässä. Hän on siis pitänyt nollan tuon ottelun lopun ja sen pitkän jatkoajan sekä sen jälkeen kaksi kokonaista ottelua. Todella laadukkaita maalipaikkoja Tapparalla ei kovin paljon ollut, mutta niitä oli kuitenkin selvästi enemmän kuin HIFK:lla.

Ylivoimapeli oli sen ainoa pahasti pettänyt osa. Tappara sai viisi mahdollisuutta, mutta ei tehnyt yhtään ylivoimamaalia. Vain ensimmäisellä kerralla se sai aikaan kunnon ”myllytyksen”, mutta muuten HIFK selvitti hyvin alivoimansa. Tapparan ylivoimaprosentti on enää 15.79.

Myös HIFK voi olla tyytyväinen puolustuspelaamiseensa, kun päästi käytännössä yhden maalin. Yleensä ottelu pitäisi silloin voittaa. Mutta joukkueen hyökkäys oli aika kadoksissa. Vaarallisia paikkoja oli todella vähän. Alivoimapeli onnistui hyvin, mutta joukkue otti aivan liian paljon jäähyjä. HIFK:n alivoimaprosentti onkin nyt jo peräti 89.66.

Se sai vain yhden ylivoimamahdollisuuden onnistumatta siinä. Tappara sai ottelusta enemmän minuutteja, mutta se selittyy Revon aivan ottelun lopussa ottamalla kymmenen minuutin henkilökohtaisella rangaistuksella epäurheilijamaisesta pelaamisesta. HIFK:n ylivoimaprosentti pudotuspeleissä on nyt surkea 3.85. Vastaavasti Tapparan alivoimaprosentti on erinomainen 89.47.

Sarja jatkuu lauantaina Tampereella ja maanantaina Helsingissä. Jos lisäpelejä tarvitaan, niin seuraavat ottelut ovat ensi viikon keskiviikkona Tampereella, torstaina Helsingissä ja viimeinen mahdollinen pelipäivä on lauantai 15. päivä.

Kokoonpanot

HIFK:

Juuso Puustinen - Roope Hintz - Joonas Rask; Teemu Eronen - Matt Generous

Mikael Juhansson - Jarkko Malinen - Juhamatti Aaltonen; Joe Finley - Ryan O’Connor

Arttu Luttinen - Corey Elkins - Lennart Petrell; Saku Salmela - Miro Heiskanen

Micke-Max Åsten - Robert Leino - Kai Kantola; Daniel Grillfors (seitsemäs puolustaja)

Kevin Lankinen (Niklas Bäckström)

 

TAPPARA:

Henrik Haapala - Jan-Mikael Järvinen - Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne - Valtteri Kemiläinen

Veli-Matti Savinainen - Jani Lajunen - Kristian Kuusela; Alexander Bonsaksen - Blake Parlett

Martin Røymark - Jukka Peltola - Teemu Nurmi; Aleksi Salonen - Otso Rantakari

Joona Luoto - Otto Rauhala - Sebastian Repo; Pekka Saravo (seitsemäs puolustaja)

Dominik Hrachovina (Teemu Lassila)