Lukossa alkoi uuden tarinan kirjoittaminen - "Meillä on hyvät pelaajat, mutta pitää olla myös joukkue"

Lukko yritti taistella, väkinäisestikin, mutta hävisi. Kuva: Jukka Rautio

Lukon päävalmentaja Pekka Virran ajatusmaailmassa jääkiekkojoukkue luodaan kesällä.

Lukko ryhmäytyi ennen kautta muun muassa Huittisten metsissä, perinnelaivan kannella ja kaloja narraamalla.

Alkukausi sujuikin mainiosti, meno oli lennokasta ja hymyt herkässä.

Nyt meininki on aivan toinen. Pelaajia on pudonnut niin sairastuvalle kuin kokonaan kokoonpanosta, samalla ovet ovat käyneet myös toiseenkin suuntaan.

Ilvestä vastaan Lukon paidassa debytoi kaksi uutta pelaajaa, Jesse Pelamo ja amerikkalaishyökkääjä Chris VandeVelde. Hän pääsi avauspelissä heti kapteenistoonkin saakka.

- Kun hän on ovesta sisään tullut, niin pitää luottaa ja uskoa että hän on iso osa tässä tarinassa. Se luonnollisesti näkyi, ettei hän ole pelannut pitkään aikaan. Mutta erittäin hyvän oloinen tyyppi, Virta sanoo.

VandeVelden nosto kapteenistoon kertoo hänen mukaansa myös siitä, että Lukon tarinaa on alettu kirjoittaa uudelleen. Kaikkea kesällä luotua ei pyyhitä pois, mutta tarinaan syntyy nyt uusia sivujuonteita.

- Tuo meidän ryhmäytyminen ja joukkuekemia on mennyt rikki. Nyt ei auta muuta kuin harjoitella paljon lisää, saada uudet miehet talon tavoille.

Raumalaisjoukkue on tällä hetkellä ylivoimaisesti kovimman paikan edessä. Alle kahden viikon ajanjaksolla joukkue on napannut vain kaksi sarjapistettä kuudesta pelistä. Ne tulivat jatkoaikavoitolla Vaasan Sportista.

Ilvestä vastaan Lukon peli ei ollut parhaimmillaan. Joukkue ei saanut luotua toivotulla tavalla hyviä maalipaikkoja tai pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäähän. Monet ratkaisut olivat pakonomaisia, ja peli näytti jopa varsin hitaalta.

Sen myönsi Virtakin.

- Kun pelaaminen ei tulekaan selkäytimestä, vaan sen on väkinäistä, niin siinä käy usein noin. Latinki ei tuota mitään hyvää vaan päinvastoin. Se kangistaa ja iskee korvien väliin myös.

- Silloin voidaan yrittää kauheasti, mutta ollaankin verkkaisia ja yhtäkkiä aika puhkikin.

Hyvä alkukausi on aiheuttanut sen, että huonosta jaksosta huolimatta Lukko on kolmen pisteen päässä neljännestä sarjasijoituksesta.

Virran mukaan joukkueen tilanne harmittaa tällä hetkellä kaikkia, mutta päät on pidettävä kylmänä.

- Uskon edelleen, että meillä on tässä riittävän hyvät pelaajat, ja että tästä tulee hyvä. Mutta siinä meidän pitää onnistua, että tästä tulee myös joukkue.