Lukon viikko ei tuonut pisteitä – "Meillä piti olla hyvä viikko alla ja raikas jalka"

Kaapo Kähkönen yllätettiin lauantaina viisi kertaa. Kuva: Elmeri Elo

Lukon päävalmentaja Pekka Virta ei turhaan selitellyt 2–5-tappioon päättyneen TPS-ottelun jälkeen. Hänen mukaansa TPS ansaitsi voiton, sillä se onnistui unohtamaan perjantaina karun 1–7-kotitappion nopeasti.

– Ei se kenellekään pitänyt tulla yllätyksenä, että TPS kaivaa sen tappion jälkeen taistelukirveen. He olivat paremmin ytimessä tänään, Virta sanoi.

Kun Lukon tiistainenkin peli JYPiä vastaan vieraskentällä tuotti myös tappion, jäivät raumalaiset kahden pelin viikosta tyhjin käsin.

– Ei tämä ollut meiltä todellakaan hyvä peli. Tämä on mysteerikin. Meillä on hyvä viikko alla, olemme huilanneet ja jalka on raikas, Virta hämmästeli.

Lukolle on luvassa pientä hengähdystaukoa myös ensi viikolle, sillä ohjelmassa on vieraspelit torstaina ja perjantaina. Ensin joukkue kohtaa Jukurit, sitten SaiPan.

Kotiotteluissaan sarjan kolmanneksi parasta pistetahtia esittäneen joukkueen pitää siirtää esityksensä myös vieraskentille. Siellä Lukko on ollut kolmanneksi heikoin.

– Ne pistemäärät, mitä sieltä ovat tulleet, eivät vain riitä. Siinä pitää parantaa, mutta se on osa oppimista, Virta muistuttaa.