Lukon tilanne pelaajamarkkinoilla lämpenee: "Tavoite julkistaa uusi pelaaja kahden viikon sisällä"

Saavatko Kaapo Kähkönen, Joose Antonen, Arttu Ilomäki ja Heikki Liedes pallorinkiinsä uuden jäsenen lähiaikoina? Lauantaina loukkaantunut Ilomäki ei tosin välttämättä hetkeen pallottele. Hänen tilanteessa selviää tarkemmissa tutkimuksissa maanantain aikana. Kuva: Jukka Rautio

Lukon päävalmentaja Pekka Virta esitti jo ennen marraskuun maaottelutaukoa toiveen uudesta pelaajasta.

Lukko on ollut trendikkäästi aktiivisena pelaajamarkkinoilla ja käynyt etsimänsä hyökkääjän kanssa muutamaan otteeseen lähelläkin sopimusta.

Suomalaiset vaihtoehdot ovat kuitenkin uineet yksi toisensa jälkeen muihin osoitteisiin: Jarno Kärki ja Sakari Salminen Ässiin sekä Ville Viitaluoma HPK:hon.

Monen hyökkäyspään vahvistusta etsineen liigaseuran ratkaisu onkin löytynyt ulkomailta: Peter Quenneville (SaiPa), Andrew Kozek (Sport), Jeremy Morin (HPK), Michel Miklik (JYP), Malte Strömwall (KooKoo)…

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalon ja toimitusjohtaja Timo Rajalan puheista voi päätellä, että tilanne uuden pelaajan suhteen on lämpenemässä. Molemmat kuitenkin kiistävät, että sopimusta olisi vielä tehty.

- Neuvotteluja käydään parhaillaan ja asioissa olemme edenneetkin, mutta ne loksahtavat kohdalleen sitten kun loksahtavat. Ei tätä voi pakottaa, Vanhatalo painottaa.

Rajalan mukaan sopimusuutisia ei kannata odotella ihan lähipäivinä, mutta lähitulevaisuudessa mahdollisesti.

- Tavoite on, että seuraavan kahden viikon aikana pystymme uuden pelaajan julkistamaan. Ei ole tarkoitus pantata tietoa. Kyllä me heti tulemme ulos, kun on jotain kerrottavaa, Rajala vakuuttaa.

Yksi mielenkiintoinen vapailla markkinoilla oleva suomalaisnimi on Teemu Ramstedt, joka purki syyskuussa sopimuksensa KHL-seura Slovan Bratislavan kanssa.

Ramstedt ilmoitti maanantaina, että uusi seura on selvillä luultavasti kuukauden sisällä. Vanhatalo kiisti, että Ramstedt olisi suuntaamassa Raumalle.