Lukon ranskalaisvahti lähti loppukaudeksi Joensuuhun

Sebastian Ylönen tuli Lukkoon Kaapo Kähkösen selkeäksi varamieheksi. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon ranskalaismaalivahti Sebastian Ylönen pelaa loppukauden Mestiksessä. Seura ei ole kuitenkaan Lukon yhteistyöseura KeuPa HT, vaan Jokipojat. 

Jokipojat tiedotti nettisivuillaan, että Ylönen saapui Joensuuhun tiistaina ja on joukkueen mukana niin kauan kuin pelejä tällä kaudella riittää. 

Jokipoikien oli lähdettävä veskarimarkkinoille, koska joukkueen maalivahdeista Timo Niemi on loukkaantuneena sivussa. Joukkue on Mestiksessä kuudentena. 

- Ylösen taustat on selvitetty tarkasti, ja hyvää palautetta kuului monesta suunnasta. Mies tähtää keväällä Ranskan maajoukkueeseen ja MM-turnaukseen, ja Jokipojissa tällä hetkellä pelaava Fabien Bourgeois tuntee hänet jo pidemmältä aikaa Ranskan peleistä. Häneltäkin olemme kuulleet miehestä pelkkää positiivista, Jokipoikien pelaajakoordinaattori Mika Martikainen kommentoi seuran nettisivuilla.

Ylönen on tuurannut Kaapo Kähköstä Lukon maalilla kolmessa liigaottelussa, joissa torjuntaprosentiksi on muodostunut kova lukema 94,7. Mestistä johtavan KeuPan riveissä hän on torjunut neljä ottelua prosenttilla 86,0.

Ylönen itse oli siirosta innoissaan. Hän on Jokipoikien mukana jo keskiviikon vierasottelussa Ketterää vastaan.

- Mestis on vauhdikas sarja, jossa on nopeita pelaajia. Hienoa, että Jokipojat antaa minulle mahdollisuuden näyttää kykyni ja saada peliaikaa. Aion käyttää sen hyödykseni, sillä tähtäimessä ovat tosiaan kevään MM-kisat ja sinne päästäkseni minun täytyy antaa hyviä näyttöjä ja saada pelejä alle, Ylönen kertoo.

Lukossa ranskalainen lienee viimeisen ottelunsa pelannut, sillä Kiekkoareenan tietojen mukaan raumalaisseura ei ole tarjoamassa Ylöselle jatkosopimusta. 

Juttua muokattu kello 15.08. Korjattu, että vain Timo Niemi Jokipoikien maalivahdeista on loukkaantunut.