Lukon Pekka Virta: Tämän vuoksi en ottanut lopussa aikalisää

Lukon Pekka Virta on torstaina joukkoineen totisen paikan edessä, kun Mikael Kotkaniemi ja Ässät voivat lähettää raumalaiset jo lomalle. Kuva: Jukka Rautio

Lukko sai kolme minuuttia ennen loppua loistavan paikan tasoitukseen Marco Insamin jäähyn aikana. Lukon päävalmentaja Pekka Virran mukaan siinä vaiheessa yleisöstä vaadittiin aikalisää, mutta sitä Lukko-käskijä ei ottanut.

- Minulla on yksi selkeä ykkösviisikko, jolla yritän ensimmäiselle minuutilla saada maalin tai ainakin hyvän paikan ja katkon. Sitten maalivahti pois ja samat parhaat pelaajat uudestaan kentälle.

- Mutta me ei saatu saatana edes laukausta tai peliä poikki. Siinä pelattiin kolme minuuttia putkeen, Virta harmitteli.

Hänen mielestään Lukolla oli ottelussa peli hyvin hallussa, vaikka Ässät pääsi avauserässä helpohkosti johtoon. Raumalaisilla oli paikkoja tasoitukseen etenkin ylivoimalla, mutta se ei toiminut lainkaan.

- Me ammumme liian vähän. Ratkaisu on liian vaikea, ja ne poikittaissyötöt katkaistaan aina. Yksinkertainen viivapeli ja sieltä laukaus, Virta totesi.

Niin Lukon ainokaisen tehnyt Janne Keränen että maalin syöttänyt Teemu Ramstedt olivat samaa mieltä, että vieraiden peli kulminoitui ylivoiman sakkaamiseen. Keräsen mukaan laukauksiakin säästellään, kun ylivoima ei ole tuottanut tulosta.

- Me olemme nyt kaikki yksinkertaiset, monimutkaiset ja pelikirjan vihkot käyty läpi. Tulee sellainen maali mikä tulee, mutta kunhan edes tulisi. Se maali vapauttaisi aina energiaa, Ramstedt sanoi.