Lukolta muhkean tarjouksen saanut tehomies ui JYPin haaviin - "Huikea persoona ja johtaja"

  • Mestismestari ja pudotuspelien arvokkain pelaaja Markus Jokinen palaa liigajäille ensi kaudella JYPin paidassa.

Mestiksen pudotuspelejä dominoinut KeuPa HT:n kapteeni Markus Jokinen siirtyy JYPin liigamiehistöön ensi kauden kattavalla sopimuksella. 29-vuotias Längelmäen Urheilijoiden kasvatti pelasi liigaa Ilveksessä 2015-17 ja piipahti kolmen ottelun verran myös hurrikaanipaidassa viime syksynä. Myöhäisellä iällä ammattilaispelaajaksi kypsynyt Jokinen on toistaiseksi pelannut urallaan 89 ottelua tehoin 10+12=22.

Täysipäiväisesti Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa opiskellut laitahyökkääjä oli vahvassa lyönnissä jo mestiksen runkosarjassa, kun saldolla 44 ottelun saldolla 29+22=51 heltisi pistepörssin neljäs sija. Pudotuspeleissä Jokinen oli sekä maali- että pistepörssien ykkönen ja hänet valittiin playoffin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kiekkoareenan tietojen mukaan Lukko olisi ollut halukas pestaamaan Jokisen helmikuussa loppukaudeksi peräti 30 000 euron sopimuksella, mutta hän halusi jatkaa opintojaan myös kevättalvella. Jokinen lienee myös arvioinut pokaalin voittamisen todennäköisemmäksi Keuruulla kuin Raumalla.

- Kertakaikkinen nappikausi Mestari-Marelta. Huikea persoona ja johtaja. Kovaa numerotulosta syntyi tasaiseen tahtiin koko kauden ajan, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari arvioi.

JYP-pomon mukaan Jokisen merkitys joukkueelle tulee kuitenkin esiin numeroiden takaa.

- Joukkue ensin -asenteensa ansiosta Jokinen oli omalle joukkueelleen tehopisteitäänkin arvokkaampi pelaaja. Hän on kannustava esimerkki pelaajasta, joka on kiiruhtanut hitaasti huipulle. Urakehitys toimii rohkaisevana esimerkkinä kaikille kiekkourasta haaveileville nuorukaisille Suomi-sarja- ja kakkosdivisioonatasoilla ympäri Suomenmaan, Holtari hehkuttaa.

JYPillä on tällä haavaa sopimus ensi kaudesta kahden maalivahdin, yhdeksän puolustajan ja 16 hyökkääjän kanssa.