Lukolle sairastuvalta hyviä ja huonoja uutisia – Jesse Pelamo nousee Mestiksestä debytoimaan liigassa

Lukko lähtee tiistain otteluun Ilvestä vastaan uusitulla kokoonpanolla. Muun muassa Atte Mäkinen piipahtaa Mestiksessä. Kuva: Jukka Rautio.

Rauman Lukko tiedotti maanantaina loukkaantuneiden pelaajien tilanteestaan. Sairastuvalta kuuluu sekä hyvää että huonoa.

Lukon kannalta hyvä uutinen on, että puolustaja Simo-Pekka Riikola palasi harjoitusvahvuuteen maanantaina.

Toinen puolustaja Roni Sevänen taas on sivussa tositoimista noin kolme viikkoa.

Lauri Tukosen tilannetta Lukko tarkkailee päivä kerrallaan. Laituri jätti lauantaina Tapparaa vastaan ottelun kesken ja piipahti sairaalassa hoitotoimenpiteissä.

Hyökkääjistä Janne Väyrynen on sivussa toistaiseksi. Arttu Ilomäen ja Ville Vahalahden paluu venyy pitemmälle ensi vuoden puolelle.

Maalivahti Sebastian Ylösen odotetaan palaavan harjoitusvahvuuteen tällä viikolla. Lukko ja KeuPa neuvottelevatkin keskiviikkona, kuka maalivahdeista lähtee Keuruulle.

Vaihtoehdot ovat Ylönen, kauden ensimmäisen liigaottelunsa viime viikolla torjunut Lassi Lehtinen sekä junioreista Eero Korsi ja Kalle Nurmi.

Mestistä johtavan KeuPan tiistain vieraspeliin lähtee maalivahti omista junioreista. Rovaniemelle matkaavat myös Lukon puolustaja Atte Mäkinen ja hyökkääjä Eetu Koivistoinen. He ovat KeuPan mukana toistaiseksi ja seura kertoo kaksikon vetävän kotipaidan päälleen perjantaina Jyväskylässä pelattavassa kotiottelussa Hermestä vastaan. 

- Tässä ei ole mitään ihmeellistä, vaan kyseessä on normaali ammattilaisurheilussa käytettävä toimenpide, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoi.

- Koivistoisen kanssa on tehty töitä ennenkin ja on meidän näköinen pelaaja, joka pystyy tarvittaviin tekoihin. Mäkinen taas tuo liigasta lisää jämäkkyyttä puolustuspäähän. Molemmat ovat raamikkaita ja sen tason pelaajia, että myös yleisölle on luvassa katsottavaa koko rahan edestä, kommentoi puolestaan KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen seuran verkkosivuilla.

Keuruulta Rauman suuntaan tuli Jesse Pelamo, joka harjoitteli Lukon mukana maanantaina ja pelaa tiistaina Ilvestä vastaan Tampereella.

Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalon mukaan Pelamo on isokokoinen ja älykäs keskushyökkääjä, joka on kehittynyt hiljalleen Mestiksen kärkipelaajien joukkoon.

Pelamo on tehnyt tällä kaudella 23 ottelussa KeuPalle 8+13=21 tehopistettä ja onkin tottunut tuloksentekoon jo junioreista asti. 

Hän jakaa KeuPan pistepörssin ykkössijaa Markus Jokisen kanssa. Se ehkä selittää, miksi Lukko nosti Pelamon mukaansa ennen sopimuspelaajaansa Joonas Niemelää tai yhteistyöpelaajia Miro-Pekka Saarelaista ja Lauri Huhdanpäätä.

- He ovat meidän yhteistyöpelaajiamme, mutta myös muilla on mahdollisuus päästä näytille meille, jos peliesitykset edellyttävät. Pelamon esitykset ovat edellyttäneet. Hän on pelannut erittäin hyvän alkukauden, Vanhatalo perusteli.

Lukon ja KeuPan yhteistyöpelaajista puolustaja Konsta Mesikämmen jatkaa Lukon mukana.

Lukon uusi amerikkalaishyökkääjä Chris VandeVelde harjoitteli joukkueen kanssa maanantaina ja pelaa tiistaina Ilvestä vastaan. Virran mukaan VandeVelde aloittaa laitahyökkääjän tontilla, Pelamo tekee liigadebyyttinsä jonkin ketjun sentterinä.

Ketjusommitelmiin vaikuttaa Lauri Tukosen pelikunto, joka selvinnee vasta pelipäivänä.

Pelaajamarkkinoilta Lukkoon ei ole odotettavissa enää pelaajia.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoi jo aiemmin, että pelaajabudjetti on käytetty ja pikkuisen ylitettykin Teemu Ramstedtin ja VandeVelden hankintojen myötä.

- Siirtoraja umpeutuu kun umpeutuu, eikä ennen sitä voi tietysti ikinä luvata, että joukkue on valmis. Mutta nyt ei olla mitään hakemassa, tekemässä tai neuvottelemassa, vaan rauhoitetaan tilanne, Vanhatalo ilmoitti.

Juttua muokattu 4.12. kello 23.00 lisätty tietoa KeuPan tiedotteesta.