Lukolle masentava jatkoaikatappio

Ensimmäinen matsi Bluesia vastaan venyi jatkoajalle asti, kunnes ajassa 75.50 Matti Järvinen onnistui yllättämään Ryan Zapolskin lähietäisyydeltä. Blues johtaa ottelusarjaa nyt lukemin 0-1 ja nappasi kotiedun itselleen. Revanssin paikka on jo huomenna, kun Lukko matkustaa vuorostaan Espooseen.

Lukko tuli otteluun todella väkevästi ja hyvällä jalalla. Vajaaseen neljään minuuttiin sinikeltaiset iskivät  kaksi maalia, mutta Blues onnistui kavennuksessa heti perään, joka sytytti espoolaiset taistelemaan.

- Kova lataus on joukkueella ja se näkyi ottelun alussa. Ansaitusti mentiin 2-0 johtoon. Bluesin kavennusmaalin jälkeen peli tasottui. Kolmannessa erässä meille kävi vanhanaikaisesti ja pelattiin tulostaululle eikä itse pelille. Jatkoerässä oli molemmilla paikkoja, joista Blues hyödynsi omansa ensin, tuumaili Risto Dufva taiston tauottua.

Lukko muokkasi ketjujaan pelin edetessä ja silmiinpistävää oli Eetu Kosken poissaolo. Loukkaantumisesta ei kuitenkaan ollut kysymys.

- Vähän haettiin hyökkäyspeliin lisää virtaa. Se oli hyvää, mutta sitä ei näkynyt ollenkaan, kuittasi Dufva toimittajien kyselyille Kosken mahdollisesta loukkaantumisesta.

Helposti voisi kuvitella, että huomiseen peliin tulee kokoonpanomuutoksia. Ainakin Riska-Riska-Sipiläinen ketjun soisi olevan jälleen tutussa koostumuksessaan aiheuttamassa hämmennystä ja iskemällä siinä sivussa pari maaliakin.

Moni arvaili aiemmin, että Lukon ja Bluesin välisestä sarjasta puuttuu tunnetta. Tämän päiväisen pelin perusteella tuollaiset puheet voi laskea lööperiosastolle. Kumpikin joukkue oli valmis taistelemaan voitosta loppuun asti, vaikka väsymisenkin merkkejä oli näkyvissä pelin venyessä. Eikä nujakoiltakaan vältytty. Jatkuvasti oli jonkinlaista kähinää, joten eiköhän tästä saada vielä hyvinkin kuuma ottelusarja.

Illan kuumakalle

Tommi Huhtala oli mukana hyvässä ja pahassa. Ainakin mies kävi toisinaan kuumana kuin hellankoukku ja napautteli Lukon pelaajia lähes joka vaihdon jälkeen mailallaan. Lopulta mies palkittiin 2+10 minuutin jäähyllä.

Illan viivailija

Vierasjoukkueen Kalle Kaijomaalla ei ollut paras päivä. Mies sähläsi ainakin neljä kertaa kiekon kanssa hyökkäyssinisen päällä ja Lukko pääsi pois pinteestä sen ansiosta.

Illan comebackit

Lauri Tukonen ja Teemu Nurmi tulivat takaisin pelaavaan kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä. Melkoisen comebackin esittivät molemmat, sillä herrat olivat selkeästi Lukon parhaimmistoa ja iskivät sen päälle vielä maalin mieheen.

Lukon tähdet

*** Lauri Tukonen

** Steven Zalewski

* Teemu Nurmi

Maalit

1-0 Nurmi (Koivisto, Nummelin)

2-0 Ahtola YV (Vahalahti, Keränen)

2-1 Sallinen (Laatikainen)

3-1 Tukonen (Zalewski, Koivisto)

3-2 Makkonen (Sallinen)

3-3 Aaltonen IM (Makkonen)

3-4 Järvinen (Laatikainen)