Lukolla on käsi ojossa, mutta kuka tarttuisi siihen

Nelosketjun sentteri Jere Friberg on yksi päävalmentaja Pekka Virran mainitsemista syksyn nuorista onnistujista. Kuva: Esa Urhonen


Rauman Lukon liigajoukkue viettää parhaillaan maaottelutauon omatoimista harjoitusjaksoa ja palaa yhteisharjoituksiin sunnuntaina. Lukon pelit liigassa jatkuvat ensi viikon keskiviikkona.

Päävalmentaja Pekka Virta esitti ennen taukoa toiveen, että tuolloin rivissä olisi jo uusi hyökkäysosastoa vahvistava pelaaja.
Vielä Lukko ei ole sellaista löytänyt.

– Pelaajarintama käy aktiivisena. Koko ajan tulee uusia uutisia, mutta uutisoitavaa meillä ei ole, Virta sanoo.

Virta korostaa, ettei Lukolla ole kiire vahvistaa miehistöään.

– Pakottamalla sitä hankintaa ei tehdä. Emme me tietenkään sellaisia pelaajia tänne ota, jotka eivät tänne halua, Virta toteaa.

– Lisäksi meillä on paljon nuoria onnistujia. Emme halua vielä heiltä sitä mahdollisuutta, ottamalla tuohon vain jonkun.

Heihin kuuluu esimerkiksi Raumalaisen topit ja flopit -listauksessa onnistujien top kolmoseen yltänyt Jere Friberg, joka on kerännyt lukijoidenkin äänestyksessä toiseksi eniten ääniä

Virta muistuttaa, että Lukon tilanne pelaajarintamalla on ilman uutta pelaajaakin kohtuullisen hyvä.

Lukolla on laitahyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan keskellä, kuten Eetu Koivistoinen, ja keskushyökkääjiä, jotka pystyvät pelaamaan laidassa, kuten Joakim Hillding ja Arttu Ilomäki.

Sairastuvalta laiturirosteria leventämään odotetaan tauon jälkeen Lauri Tukosta.

Siksi uusi pelaaja voi olla sentteri tai laituri, vaikka painopiste etsinnöissä on keskushyökkääjän puolella. 

– Meillä on ammattilainen siihen hommaan, joka tekee työtä päivittäin. Jotain tarjouksiakin on lähetetty, Virta kertoo. 

Kiekkoareenan tietojen mukaan Lukko tiedusteli muun muassa Tapparasta lähtöpassit saaneen Jarno Kärjen ja KHL:stä potkitun Sakari Salmisen tilannetta, mutta kaksikko valitsi kasvattajaseuransa Porin Ässät.