Lukko vahvisti sopimuksen Ilveksen kapteenin kanssa - Tapio Laakso tulee Raumalle voittamaan

Tapio Laakso siirtyy kiekkoilemaan Ilveksestä Lukon paitaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Rauman Lukko tiputellut viimeisen viikon aikana tasaisesti julki pelaajasopimuksia: Janne Niskalan ja Arttu Ilomäen jatkot sekä Ville Heinolan hankinta Ässistä. 

Jos 17-vuotias Heinola oli kiinnitys tulevaisuuteen, keskiviikkona Lukko julkisti hankinnan, jonka odotetaan auttavan liigajoukkuetta tässä päivässä. 

32-vuotias keskushyökkääjä Tapio Laakso siirtyy Lukkoon kaksivuotisella sopimuksella. Hämeen Sanomat kertoi siirrosta ensimmäisenä jo tammikuussa.

Laakso on pelannut liigaurallaan 586 liigan runkosarjaottelua KalPan, TPS:n ja Ilveksen paidoissa. Tehopisteitä on kertynyt 98+136=234.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta saa miehistöönsä tutun pelaajan, sillä hän valmensi Laaksoa ensimmäisen kerran jo junioreissa. Liigassa Virta ja Laakso ovat olleet aiemmin samaan aikaan KalPassa kausina 2009-11 ja TPS:ssä vuosina 2011-13.

- Tapio on kivenkova ammattilainen, joka ajattelee aina ensisijaisesti joukkuetta. Kyseessä on huippu-urheilija ja johtajatyyppi, joka tuo vahvaa vaatimustasoa joukkueen sisälle. Hän luo ympärilleen positiivista ilmapiiriä ja urheilun arvostamista, mikä omalta osaltaan nostaa varmasti koko porukan päivittäisen tekemisen tasoa, Virta sanoo Lukon tiedotteessa. 

Laakso haluaa tuoda omat vahvuutensa ja oman persoonansa Lukon käyttöön. Hän korostaa, että joukkueessa jokaisen jäsenen tulee tehdä joka päivä asiat niin hyvin kuin osaa.

- Olen todella innoissani uudesta sivusta urallani. Haluan voittaa ja ainoa tavoitteeni on olla mukana nostamassa Lukkoa kohti Liigan kärkeä. Tiedän entuudestaan Pekan vaatimustason ja uskon, että se on avain menestykseen, Laakso kertoo.

Laakson liigauran ainoa SM-mitali on pronssi KalPasta keväältä 2009.

- En olisi silloin uskonut, että seuraavan mitalin saavuttaminen vie näin kauan. Matkan varrella on valjennut, kuinka vaikeaa voittaminen on. Täytyy pelata hyvin ja olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Maalinani on pitkään ollut, että saisin olla isossa roolissa voittavassa joukkueessa. Siksi siirryn nyt Raumalle, Laakso toteaa.

Laakso on toiminut joukkueensa kapteenistossa viimeisellä kahdeksalla liigakaudella. Neljästä Ilves-kaudesta kolme viimeistä hän oli tamperelaisten kapteeni. 

- Se kertoo aika paljon pelaajasta, että hän on kuulunut viimeisen kahdeksan kauden ajan kolmessa eri seurassa joukkueidensa kapteenistoon. Ei se ole sattumaa, että Tapio on kantanut kapteenin ja varakapteenin rooleja joukkueissaan. Kyseessä on iso liideri kentällä ja pukukopin puolella, ja hän johtaa ennen kaikkea omalla esimerkillään ja vaatimustasollaan, Virta painottaa.

Lukko julkaisi Laakson sopimuksen videolla sosiaalisessa mediassa: