Lukko pyydysti valmennuspäällikön Tapparan mestarijoukkueen penkin takaa

Timo Elo on toiminut monessa Lukon juniorijoukkueessa päävalmentajana. Kuva: Esa Urhonen

Rauman Lukko on nimittänyt valmennuspäällikökseen Timo Elon. Marraskuussa seuran juniorivalmennuksen tukena aloittaneen Elon sopimus uudessa toimessa kattaa loppukauden 2017-2018 sekä seuraavat kolme kautta jatkuen aina kevääseen 2021 asti.

Elon toimenkuvaan kuuluu Lukon urheilu- ja valmentajatoiminnan kehittäminen koko junioriorganisaation osalta, aina A-nuoriin ja Lukko Akatemiaan asti.

- Tarkoitukseni on olla tiiviisti mukana käytännön työssä, kiinni siinä jokapäiväisessä arjessa. Toisin sanoen tarkoitus ei ole toimia sparraten valmentajia ainoastaan jään ulkopuolisissa palavereissa, vaan tulen työskentelemään paljon jäällä yhdessä pelaajien ja valmentajien kanssa. Ohjaan, kehitän ja autan, Elo kertoo Lukon tiedotteessa.

51-vuotias Elo työskenteli vuodenvaihteessa Rauman Lukossa urheilukonsulttina marraskuusta tammikuun loppuun asti ulottuneella sopimuksella. Sitä ennen hän työskenteli kolme vuotta Tampereen Tapparan organisaatiossa.

Näistä kaksi ensimmäistä vuotta Elo toimi A-nuorten vastuuvalmentajana ja vastasi samaan aikaan tamperelaisseuran akatemian toiminnasta, viimeisen vuoden hän toimi Liiga-joukkueen apuvalmentajana.

Valmennuspäällikkönä Elo työskentelee tiiviissä yhteistyössä Rauman Lukon urheilujohtajana kesällä 2018 aloittavan Kalle Sahlstedtin kanssa.

- Toimenkuvani linkittyy olennaisena osana siihen, että Sahlstedt aloittaa urheilujohtajana. Pääsemme tekemään Kallen kanssa päivittäistä yhteistyötä. Olemme keskustelleet paljon jääkiekkoon liittyvistä asioista ja urheilusta yleisesti. Näemme samalla tavalla sen, mihin suuntaan Rauman Lukkoa on urheilullisesti tarkoitus viedä, Elo sanoo.

- Tavoitteenamme on olla yksi Suomen huippurganisaatioista, ja saada nostettua uusia yksilöitä laajemmalti kohti valtakunnan kärkeä ja sitä kautta kohti ammattilaisuutta.

Sahlstedt painottaa valmennuspäällikön valinnassa painaneen ennen kaikkea Elon vahva kokemus ja osaaminen.

- Olen erittäin tyytyväinen, että saimme nimenomaan Timon tähän tehtävään. Valmennuspäällikkö on kuitenkin junioriorganisaation avainhenkilö, jonka avulla organisaation on mahdollisuus kehittyä ja mennä eteenpäin. Hän hallitsee molemmat tärkeimmät elementit eli työn hallinnollisen puolen ja kenttätason työskentelyn, Sahlstedt sanoo.