Lukko haki paikallispisteet Porista - lisää miehiä sairaslistalle

Lukko haki paikallispisteet Porin Isomäestä. Lukko pääsi ottelussa kuskin pukille jo avauserässä. Olli Sipiläinen vei Lukon johtoon ja Ville Vahalahti teki ylivoimalla kauniin 0-2-maalin Ilkka Mikkolan namupassista.

Toisessa erässä Joni Nikko pääsi vastustajan harhasyötöstä läpi ja käytti tilaisuuden hyödykseen, 0-3. Tämä riitti Ässä-vahti Juuso Riksmanille, joka luisteli vaihtoon.

Kun Mikkolan laukaus kaukaa yllätti Pata-vahti Rasmus Rinteen, oli peli käytännössä selvä.

Ässien Danny Groulx kavensi 1-4:ään, mutta kolmas erä lähinnä kiekkoiltiin minuutteja pois.

Lukko kärsi taas kovan kolauksen, kun pistepörssin kärkimies Ville Vahalahti joutui jättämään pelin kesken. Kokoonpanosta Lukolta puuttuivat vammojen lisäksi Petteri Nummelin, Otto Honkaheimo, Lauri Tukonen, Aki Uusikartano, Teemu Nurmi, Aleksi Saarela ja Steven Zalewski, jonka kausi on vielä alkamatta.

– Marraskuussa otteluruuhka on kovimmillaan, mutta meillä energia suuntautui oikeisiin asioihin. Pelattiin hyvin, Lukon valmentaja Risto Dufva sanoi.

– Pelaajilla on tiedossa hiukan huilia, mutta meidän muiden on istuttava toimistolla alas ja mietittävä, mitä tässä oikein pitäisi tehdä. Ei tämä näin voi jatkua, valmentaja Pekka Virta paalutti.