Lukko etsii markkinoilta ensisijaisesti sentteriä: "Euroja on yhteen hyvään pelaajaan"

Damien Fleuryn pistesaldo jäi Lukossa kuuteen. Hän iski vain kaksi maalia. Molemmilla kerroilla vastustajana oli HPK. Kuva: Juha Sinisalo

Damien Fleuryllä oli ”vapaa viikonloppu”, kuten Lukon päävalmentaja Pekka Virta lauantain Länsi-Suomessa kuvaili.

16-vuotias Antti Saarela nousi Lukon kokoonpanoon kotipelissä Ilvestä vastaan, mikä tiesi ranskalaishyökkääjälle katsomokomennusta.

Sen aikana Fleuryn piti pohtia, alkaisiko hän jatkossa lyödä pöytään piirun verran enemmän Rauman Lukon puolesta vai olisiko laiturin parasta vaihtaa maisemaa. Ratkaisu kallistui jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Lukko tiedotti maanantaina, että Fleuryn sopimus on purettu. Tiedotteessa mainittiin, että sekä seura että pelaaja olivat keskusteluissa sopimuksen purkamisen kannalla.

Syy sopimuksen purkuun selviää lopulta kylmistä numeroista. Fleury, 31, liittyi kauden kynnyksellä Lukkoon tekemään tulosta eli maaleja. Ne jäivät vähiin.

Fleury sai kasaan 19 ottelussa 2+4=6 tehopistettä. Lukema on täsmälleen sama kuin esimerkiksi nelosketjun Heikki Liedeksellä. Fleury on Lukon sisäisessä pistepörssissä vasta 13. sijalla.

Seuraavaksi Lukon kiikarissa onkin pelaaja, joka pystyisi tekemään pisteitä hieman rivakampaan tahtiin.

– Etsimme hyökkääjää, joka tekisi tulosta. Ensisijaisesti kysymys on siitä, että löytyisi pelaaja, joka sopisi pelityyliin ja auttaisi esimerkiksi ylivoimapelissä, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo sanoi.

Hätäillen Lukon ei tarvitse hankintaansa tehdä, mutta päävalmentaja Virta toivoo, että uusi mies on rivissä liigan maaottelutauon jälkeen. Lukko pelaa vielä perjantaina HIFK:ta vastaan ja sen jälkeen seuraava peli on 15. marraskuuta.

Vaikka Fleury lähti laitahyökkääjäosastolta, uusi pelaaja saattaa olla myös keskushyökkääjä.

– Kumpi vain käy, sentteri tai laituri, mutta painopiste on vähän sentterin puolella, Vanhatalo muotoili.

"Ei tässä nyt etsitä mitään sateentekijää, joka yksin ratkaisisi kaiken. Haemme hyvää pelaajaa, joka vahvistaa jotain osa-aluetta, kuten ylivoimaa, aloittamista, maskipelaamista ja niin edelleen."

Virta sanoi jo lauantain pelin jälkeen, että Lukon senttereistä Joakim Hillding tai Arttu Ilomäki voi tarvittaessa hypätä laitaan.

Lisäksi alkukauden sivussa ollut laitahyökkääjä Lauri Tukonen tekee paluuta maaottelutauon jälkeen, mutta on loukkaantumisherkkänä pelaajana jokerikortti.

Lukko etsii pakkaansa ässää, mutta yksi hyvä kortti ei yksinään voittokättä tee.

– Ei tässä nyt etsitä mitään sateentekijää, joka yksin ratkaisisi kaiken. Haemme hyvää pelaajaa, joka vahvistaa jotain osa-aluetta, kuten ylivoimaa, aloittamista, maskipelaamista ja niin edelleen, Virta muistutti.

Pelaajan kansalaisuudella ei ole Lukolle väliä. Ulkomaalaispelaajien etsintää helpottaa, että alle puoli vuotta Suomessa työskentelevään pelaajaan voi nyt soveltaa kevyempää artistiverotusta.

Pisimmillään Lukon kausi voisi kestää aina 28. huhtikuuta pelattavaan seitsemänteen finaaliin saakka.

Toisaalta hyviä pelaajia on aina markkinoilla rajallisesti ja heidän kintereillään moni muukin seura. Esimerkiksi KalPa purki Alex Lavoien sopimuksen ja ilmoitti etsivänsä sentteriä. 

Lukon pelaajabudjetissa ei ole myöskään valtavasti euroja jäljellä, vaikka Fleuryn lähdöstä hieman pelivaraa vapautuukin.

– Yhteen hyvään pelaajaan euroja on, ei sen enempää, Virta kuvailee.