Lukko antoi Hilldingille luvan lähteä Ruotsiin

Joakim Hilldingin taival Lukossa alkaa olla ohi. Ruotsalainen palasi jo kotimaahansa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Joakim Hillding ja Lukko ovat hiljalleen saaneet viilattua kuntoon ehdot, joilla ruotsalaissentterin sopimus puretaan. Neuvottelut ovat niin pitkällä, että Lukko antoi Hilldingille luvan palata Ruotsiin.

Hillding pakkasi muuttokuormansa perjantaina ja jätti Rauman taakseen.

– Hän lähtee sovussa. Sopimusta ei ole purettu, vaan pieniä detaljiasioita viilataan vielä, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kommentoi.

Hiekka valui Hilldingin tiimalasissa loppuun tapaninpäivänä, kun Lukko hävisi vierasottelussa TPS:lle.

Kamppailun jälkeen Lukon päävalmentaja Pekka Virta ilmoitti Hilldingille, ettei tämä kuulu enää joukkueeseen.

Kun liigakopin ovet sulkeutuivat, Hillding siirrettiin harjoittelemaan Lukon A-juniorien kanssa.

Tulosyksikön sentteriksi hankitulle pelaajalle oli jo aiemmin etsitty uutta seuraa ja myös hänen sopimuksensa purkamisesta oli keskusteltu.

– Kaikki ovat pahoillaan. Kaikki mahdollinen yritettiin tehdä, ja olen tilanteesta harmissani, Virta luonnehtii.

– Pojassa ei ole mitään vikaa. Ei ole myöskään hänen käytöksessään. Tuollaisessa tilanteessa tuska vain kasvaa, ja se on inhimillistä.

Hillding pelasi Lukossa lopulta 34 ottelua, ja niissä hänelle kirjattiin tehosaldo 4+4=8.

Hillding joutui vaihtamaan seuraa jo toisen kerran peräkkäin kesken kauden. Viime talvena hän joutui jättämään Växjö Lakersin 24 pelin jälkeen ja siirtyi kesken kauden Luulajaan.

Hillding oli tuolloin kerännyt Växjön paidassa tehot 3+3. Siirto Luulajaan ei saanut hänen pistetehtailuaan puhkeamaan kukkaan, vaan 20 kamppailun saldo oli 0+3.

Nyt uutta seuraa ei ole tiedossa. Sopimus vain puretaan.

Växjössä asuvan Hilldingin agentti Johan Finnström kommentoi jo viime vuoden puolella Expressenin haastattelussa, että uutta seuraa etsitään ensisijaisesti Ruotsista.

Hillding on 29-vuotias pelaaja, joka pystyi vakiinnuttamaan paikkansa Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä vasta kuusi vuotta sitten.

Sitä ennen hän haki vauhtia Norjasta, Ruotsin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta Allsvenskanista sekä kolmosportaalta Division 1:stä asti.

Miehellä oli takanaan yksi huippukausi, jolloin hän keräsi Färjestadin paidassa 55 otteluun hyvät tehot 18+23=41.
Tuolloin Hillding oli joukkueensa paras pistemies.

Lukko pestasi miehen keväällä yksivuotisella sopimuksella. Raumalaisseura laski saavansa pelaajan kärkiketjuihin, pelaamaan ylivoimaa ja tekemään pisteitä.

– Tämä on tilanne, josta ollaan aina pahoillaan. Kumpikaan ei voita. Joukkue ei saanut, mitä halusi eikä pelaaja saanut, mitä halusi, Virta painottaa.

– Kaikki on kuitenkin nyt käsitelty ja elämä menee eteenpäin.