Loppiaisena saatetaan pelata vielä kello 22

Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotkan mukaan mikkeliläisseuralla on ensi kaudeksi sopimus 19 pelaajan kanssa. Kuva: Jukurit

Jukurit ja KalPa taistelevat tulevana lauantaina Kalevankankaalla liigapisteistä pelissä, joka alkaa kello 19.30. Miksi pelinne alkaa samaan aikaan kuin loppiaisen muut liigapelit päättyvät, Jukurien toimitusjohtaja Tuomas Muotka?

– Taitoluistelijoiden (Mikkelin Luistelijat) kauden isoin tapahtuma Crystal Cup on viikonloppuna kolmepäiväisenä tapahtumana. Ajattelimme kokeilla yhteistyössä liigaottelun pelaamista samana viikonloppuna. Taitoluistelijat ovat informoineet tänne tulevia perheitä pelistämme. Loppiaislauantainahan pelataan Liigassa aina täysi kierros. Meillä ei vuosi sitten ollut silloin kotiottelua. Emme voi olla aina loppiaislauantaina poissa markkinoilta.

Kotiottelujenne yleisökeskiarvo on SM-liigan kauden toiseksi alhaisin eli 3128 (Sportilla 2892) henkeä. Kuinka suuri pettymys kausi on lipunmyynnillisesti ollut?

– Viime kauteen nähden iso pettymys, mutta viime kaudella olisimme olleet tähän lukemaan älyttömän tyytyväisiä. Ei kai kukaan uskonut, että olisimme pystyneet ekalla kaudella yli 3000 katsojan keskiarvoon. Hyvin mennyt kausi kuitenkin asetti tavoitteet tälle kaudelle korkealle. Aitiomyyntimme on ylittänyt budjetin. Se paikkaa aukkoa, joka on tullut budjetoitua heikommasta istumapaikkalippujen myynnistä.

Lasketko kauden varsin heikon pelillisen tuloksen sattumaksi vai seuraukseksi jostain, johon olette jo tehneet muutoksia ensi kautta ajatellen?

– Sattumaksi. Risto Dufva voisi kommentoida pelillisiä juttuja. Se, että emme ole nyt sarjan jumbona, on jo meille onnistuminen. Kymmenes sija on unelmanamme. Haluamme toki olla joku päivä playoffissa.

Mitkä näet eteläsavolaisen liigakiekkoilun suurimmiksi haasteiksi Jukurien runsaan puolentoista liigakauden kokemuksella?

– Jaa, sen että kaikki yritykset ja kaupunki oppisivat hyödyntämään Liigaa ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Jääkiekkoliigan siirtoraja on myöhäistynyt parilla viikolla helmikuun loppuun. Sarjan häntäpään joukkueet voivat siis kaupata pelaajiaan pudotuspeleihin meneville seuroille vielä neljä kierrosta ennen runkosarjan loppumista. Mitä mieltä olet jopa NHL:ää myöhäisemmästä siirtorajasta?

– En ole miettinyt tuota asiaa niin pitkälle. Ei meillä hirveästi ole pelaajia myydä. Keskitymme sataprosenttisesti voittamaan pelejä ja parantamaan sijoitustamme.

Monestako pelaajasta Jukurit tulee vielä luopumaan Henrik Koiviston ja Hannu Pikkaraisen lisäksi?

– Meillä on rosterissa terveenä yksi tai kaksi pelaajaa yli kokoonpanon. Mietimme, tarvisiko tehdä päinvastaisia liikkeitä.

Montako pelaajasopimusta Jukureilla on ensi kaudeksi?

– 19.

Kuinka moni heistä ei pelaa tällä kaudella Jukureissa?

– Siihen en kommentoi. Palataan maaliskuussa asiaan.