"Loistavat tuomarit" pienin kauneusvirhein – Turussa riitti heti puhetta tuomioista

– Loistavat tuomarit, kuului TPS-luotsi Kalle Kaskisen viisaan ytimekäs arvio ensimmäisen puolivälierätaiston tauottua Turussa.

Voiton jälkeen Kaskisen oli kenties helpompaa säilyttää rautainen pokerinaama, vaikka ottelun aikana tunteet kuohuivat TPS-penkilläkin. Ensimmäisen jatkoerän lopulle venyneeseen otteluun mahtui monenlaista käännettä ja sattumaa. Ujostelematta taistellut SaiPa onnistui pelaamaan täydet 78 minuuttia ilman ensimmäistäkään rangaistusta, vaikka kenties arkisemmassa taistossa jäähyaition ovi olisi avautunut vierasjoukkueellekin.

Pääosin illan tuomarilinja oli pudotuspelien kliseisen hengen mukaisesti hyvinkin salliva. Päätuomarit Aaro Brännare ja Teemu Salminen olisivatkin varmasti selvinneet puhtain paperein iltapuhteestaan ilman jatkoerän erikoisia käänteitä.

Siinä missä alakynteen loppua kohti joutunut vierasjoukkue selvisi jäähyittä rajusta puolustustaistelustaan, isännät joutuivat jatkoerän puolivälissä yhtäkkiä kahdesti perätysten alivoimalle. Henrik Tallinderin ja Teemu Väyrysen 2-minuuttiset poikkesivat melko yllättävästi illan vapaamielisestä rangaistuskäytännöstä.

TPS-leirissä ja etenkin lukuisia videouusintoja nähneen kotiyleisön keskuudessa puhinaa aiheutti myös oheisella videolla näkyvä jatkoerän tilanne, jossa SaiPan David Goodwin keihästi Väyrystä vatsaan härskiltä näyttävällä tavalla. Tuomaristo ei tapahtuneeseen reagoinut.

– Ainahan voi keskustella, onko linja oikea, mutta ei siitä ole hyötyä. Voi tietysti kysyä, miksi meillä ei ollut yhtäkään ylivoimaa, tuumasi 14 minuuttia väärällä puolella kenttää viettänyt illan jäähykuningas Henrik Tallinder (14 minuuttia) paljon puhuva sävy äänessään. 

Palloseuran kapteenina esiintynyt Eric Perrin summasi tilanteen rakentavassa hengessä, sisällyttäen pienen toiveen tulevaan.

– Minulle sopii ihan hyvin, että pelissä ei vihelletä mitään. Tuomarit voivat laittaa pillinsä taskuun ja antaa meidän pelata, se käy. Mutta se on outoa, että yhtäkkiä pillit kaivetaan taskusta pelin lopussa. Pelasimme alivoimat kuitenkin hyvin ja hoidimme homman, Perrin totesi.