Liigasta tutulle kovanaamalle 20 ottelun pelikielto – Nickerson vastusti tuomaria ja löi katsojaa

Englannin pääsarjassa kiekkoileva Suomen liigakentiltäkin tuttu Matt Nickerson hankki itselleen peräti 20 ottelun pelikiellon. Milton Keynes Lightningin amerikkalaispuolustaja tulistui tammikuun 28. päivä käydyssä ottelussa Guildford Flamesiä vastaan niin paljon, että otti samasta tilanteesta kaksi ottelurangaistusta.

Ensimmäisen rangaistuksen hän sai vastustettuaan ottelun tuomaristoa. Toisen hän sai pukukoppikäytävällä, jossa hän löi voimakkaasti katsojaa.

Englannin pääsarjan Elite Leaguen itsenäinen kurinpito-organisaatio lätkäisi Suomessa Ässien, Ilveksen ja KooKoon paidoissa pelannutta Nickersonia peräti 20 ottelun pelikiellolla. 6 ottelua tuli tuomarin vastustamisesta, 14 katsojan lyömisestä. Nickersonin seura ei saa pelikiellon kuuden ensimmäisen ottelun aikana korvata Nickersonia tuontipelaajalla.

Nickerson on saanut aiemminkin urallaan pitkiä pelikieltoja. ECHL:ssä hän sai 16 ottelun pelikiellon yritettyään tapella joukkuekaverinsa Jeremy Yablonskin kanssa käytännössä koko Alaska Acesin joukkuetta vastaan.

Ässien paidassa hän yritti liigaottelussa HPK:ta vastaan 12.1.2006 kiivetä ulosajonsa jälkeen katsomoon. 20. lokakuuta vuonna 2007 hänen todettiin käyneen Ilveksen Kevin Kanteen kimppuun pukukoppikäytävällä. Tempustaan hän sai viiden ottelun pelikiellon, mitä raskautti se, että Nickerson ei pelannut ottelussa, vaan kärsi tuolloin edellistä kolmen ottelun pelikieltoaan.

Liigassa hän ehti kerätä 114 ottelussa peräti 537 jäähyminuuttia. Suuri osa jäähyistä tuli peli- ja ottelurangaistuksista.

Englannin pääsarjassa hän pelaa viidettä kauttaan. 208 ottelussa hänelle on kertynyt muhkeat 819 jäähyminuuttia.