Liigaseuroille tuli torstaina yllätys - omia sopimuspelaajia ei saakaan siirrellä Mestiksestä siirtorajaan saakka

Otto Mäkisen lainapesti päättyi äkisti, kun Tapparan toimistolle pamahti sähköposti siirtosääntöjen pikatarkennuksesta. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Otto Mäkisen lainasopimukselle äkkipäätös, tiedotti Tappara torstaina samalla rysäyksellä, kun se kertoi Henrik Haapalan palaavan kirvesrintoihin.

"Tappara-hyökkääjä Otto Mäkisen oli tarkoitus pelata Mikkelin Jukureissa lainalla tämän viikon pelit. Jääkiekkoliiton siirtosääntöjen takia laina piti päättää jo yhden pelin jälkeen, jotta Mäkinen pysyy Tappara-organisaation käytettävissä loppukauden ajan."

Lainasiirto Tapparasta Jukureihin oli tiedotettu maanantaina. Tuolloin osapuolet olivat sopineet kolmen ottelun lainasta.

Mäkinen, 19, pelaa ensimmäistä liigakauttaan ja on mahtunut Tapparan edustusjoukkueen kokoonpanoon toistaiseksi vasta kahdeksan kertaa.

Mikäli Mäkistä ei olisi palautettu Tapparaan ennen Mestiksen siirtotakarajaa, hän ei olisi enää voinut edustaa LeKiä. Kuluvalla kaudella Mäkinen on pelannut lempääläisten paidassa 31 ottelua tehoin 10+11=21.

Mestiksen siirtoraja umpeutui torstaina, mutta Liigassa siirrot ovat mahdollisia helmikuun loppuun saakka. Siirtoaika on poikkeuksellisen pitkä olympialaisten takia.

Liigaseuroille tuli yllätyksenä, että omien sopimuspelaajien siirtelyt Mestikseen eivät onnistukaan siihen saakka, kun Liigan siirtoraja menee kiinni.

- Olin itsekin maanantaina liittoon yhteydessä, että voidaanko pelaajia vielä ottaa Mestiksestä [torstain jälkeen]. Sanottiin, että kyllä se onnistuu, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo paljastaa.

Tilanne kuitenkin muuttui torstaina. Seurat saivat torstaina hieman ennen aamukymmentä sähköpostiviestin, jossa siirtosääntöihin oli tehty "pieniä tarkennuksia".

Niiden mukaan liigaseurojen sopimuspelaajien siirtoja ei voi tehdä Mestikseen enää vuorokauden vaihtumisen jälkeen.

Lukko reagoi tietoon kutsumalla hyökkääjä Janne Väyrysen ja puolustaja Konsta Mesikämmenen Raumalle.

- Luulen, että aika moni oli tehnyt erilaisia suunnitelmia, Vanhatalo toteaa.