Liigan vuoden tulokas lähdössä Turusta NHL-kaukaloihin

Petrus Palmun napakka laukaus puhui liigatasollakin tehokkaasti. Kuva: Jukka Rautio

Liigan vuoden tulokkaaksi valittu Petrus Palmu on lähdössä ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Sportsnetin toimittaja Rick Dhaliwal kertoo Twitterissä keskustelleensa Palmun kanssa.

Palmulla, 20, on TPS:n kanssa sopimus ensi kaudesta, mutta hän kertoi Dhaliwalille purkaneensa sopimuksen turkulaisseuran kanssa ja tekevänsä diilin Vancouver Canucksin kanssa.

Palmu on Canucksin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2017. 

- Olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ja pelaamaan ammattilaiskiekkoa Pohjois-Amerikassa. Minulla on nyt kesä aikaa valmistautua pelaamaan NHL:ssä, Palmu sanoi Dhaliwalin mukaan. 

Pienikokoinen, 171-senttinen laitahyökkääjä teki viime kaudella TPS:lle 59 runkosarjaottelussa 17+19=36 tehopistettä. 11 pudotuspeliottelussa syntyi 4+2=6.

Palmulle Pohjois-Amerikka on tuttu kolmen OHL-kauden ajalta. Hän takoi juniorisarjassa Owen Sound Attackissa tehoja piste per peli -tahdilla.

Joensuulaisen viimeisen OHL-kauden noteeraus on hurja: 62 runkosarjaottelua, 98 (40+58) tehopistettä. Junioritasolla Palmu on edustanut Suomessa kasvattajaseuransa Jokipoikien lisäksi Jokereita. 

Palmun NHL-aikeista kertoi Suomessa ensimmäisenä Suomikiekko.com